31 Mart yerel seçimiyle ilgili olağan itiraz süreci sona erdi; 4 yerde seçim yenilenecek

31 Mart yerel seçimiyle ilgili olağan itiraz süreci sona erdi; 4 yerde seçim yenilenecek

ABONE OL
11:24 - 12/04/2024 11:24
31 Mart yerel seçimiyle ilgili olağan itiraz süreci sona erdi; 4 yerde seçim yenilenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

31 Mart yerel seçimlerine olağan itiraz süreci sona ererken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener 4 siyasi partinin 6 itirazının kabul edildiğini ve 4 yerde seçimin yenileneceğini söyledi.

Yener dün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 31 Mart’taki yerel seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti ve DEM Parti’nin 2’şer, CHP ve MHP’nin ise 1’er itirazının kabul edildiğini belirtti.

10 Nisan itibariyle olağan itiraz sürecinin sona erdiğini, olağanüstü itiraz sürecinin ise 14 Nisan Pazar günü tamamlanacağını anımsatan Yener, şu bilgileri paylaştı:

“Bu süreçte tüm siyasi partilerimizin itirazlarından kabul olanlar da var, ret olanlar da var. AK Parti’nin 2 yerde itirazları kabul edildi. Aynı şekilde CHP’nin 1 yerdeki itirazı kabul edildi. MHP’nin 1 yerde, DEM Parti’nin de 2 yerde kurulumuza intikal eden itirazları kabul edildi. Süreç devam ediyor. Bayram sürecinde de diğer günlerde de öğleden sonra toplantılarımız devam edecek.”

Seçimlerin tekrarlanacağı ilçelerden Pınarbaşı’nda CHP, Hilvan’da DEM Parti önde bitirmişti

Diğer yandan Yener, yapılan itirazın kabul edilmesi nedeniyle Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesi, Edirne’de bir belde ve Sivas’taki bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını belirterek, seçimlerin, seçim takvimi çerçevesinde 2 Haziran’da gerçekleşeceğini ifade etti.

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi ve Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine seçimin yenileneceği 2 Haziran’a kadar kayyum atandığı duyurulmuştu.

Pınarbaşı’nda seçimleri MHP adayının iki puan önünde bitiren CHP adayı, Hilvan’da ise AK Parti adayına 2,5 puan fark atan DEM Parti adayı kazanmıştı.

AK Parti 23 yıllık tarihinde ilk kez CHP’nin gerisinde kaldı

2024 yerel seçimleri, 22 yıldır Türkiye’de iktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ilk kez birinci parti çıkmadığı seçimler olarak tarihe geçti.

Türkiye genelinde AK Parti’nin oylarını geride bırakan ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) elindeki Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya’nın yanısıra Bursa’yı da kazanarak, Türkiye’nin en büyük beş ilinde yerel yönetimin başına gelmiş oldu.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimde CHP 35, AK Parti 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah 2, İYİ Parti ile Büyük Birlik Partisi ise birer belediye başkanlığı elde etti.

VOA tarafından geçilen 31 Mart yerel seçimiyle ilgili olağan itiraz süreci sona erdi; 4 yerde seçim yenilenecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 31 Mart yerel seçimiyle ilgili olağan itiraz süreci sona erdi; 4 yerde seçim yenilenecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 31 Mart yerel seçimiyle ilgili olağan itiraz süreci sona erdi; 4 yerde seçim yenilenecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.