19 MAYIS VE MUSTAFA KEMAL ÖVGÜSÜ

ABONE OL
12:04 - 20/05/2023 12:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk ve cumhuriyet karşıtlığı Atatürkçü, cumhuriyetçi düşünceden daha güçlü kitlesel oluşum sağlamışsa Atatürk sonrası cumhuriyet yönetimleri ve Atatürkçüler kendilerini sorgulamaları gerekmez mi? Cumhuriyet eğitimi, kültürü, yönetimi, ahlakı ile büyüyen genç kuşaklar Atatürk ve cumhuriyet karşıtıysalar Atatürkçülerin, cumhuriyet yönetimlerinin yanlış politikalarının eseri değil midir?

Atatürk sonrası; sanayi, sağlık, tarım, hayvancılık, teknoloji, eğitim… doğru yönetilememiş, cumhuriyet yönetimlerinde gedikler açılmışsa cumhuriyetçiler, Atatürkçülerin bunun hesabını vermeleri gerekmez mi?

Cumhuriyet yönetimi döneminde doğup büyüyenlerin cumhuriyet ve Atatürk karşıtı olmalarının ekonomik, sosyolojik, siyasi sonuçları neden dikkate alınmadı?  Bu kesimlere kin ve nefret duyulma yerine, Atatürk ve cumhuriyetçilerin süreci yanlış yönettiklerini ifade etmeleri gerekmez mi?

Cumhuriyet yönetimi içinde doğan genç erkek ve kadınlar Atatürk ve cumhuriyet karşıtı tutum alıyorlarsa cumhuriyet döneminin yönetimleri sürecinin yanlış yönetilmesi değil mi?

Atatürkçü olunup Atatürk düşüncesini kavratamadığınız toplum ile ayrışma, nefret, çatışma içinde olamazsınız.

Atatürk’ü söylem savunarak Atatürk’ün yarattığı değerleri heder ederek cumhuriyeti yaşatamazsınız.

Atatürk ve cumhuriyeti arkanıza alıp kötü yönetimlerinizi gölgeleyemezsiniz. Atatürk’ü sembol ederek solcu olup statükocu yaşanınız Atatürkçü düşünceyi yaşatabilir mi?

Atatürk döneminin milli değerleri; özelleştirme ile tar duman edilirken kem küm edip milli değerlere sahip çıkmayanlar karşıtları suçlama hakkına sahip olurlar mı?  Cumhuriyet değerlerini korunmadığı için muhafazakâr, liberal, işbirlikçi yönetimlerin güçlenmesinin sorumluluğunu halkın üstüne saramazsınız.

Laik Demokratik Cumhuriyetin sadece laikliğe indirgemek ve bunun üzerinden insanların yaşam şekline fiziki ve yaptırım gücü ile müdahale cumhuriyetçilik olamaz.

Baş örtüsüne karşı duyduğun tepkiyi özelleştirmeye karşı neden duymadınız?  Yaşam tarzınız endişesi ile laiklik ilkesine sarılıp; milli sanayi, tarım, hayvancılığın yerini çepeçevre saran küresel güçlerin sarmasına neden seyirci kaldınız?  Cumhuriyetin milli değerlerinin özelleştirilmesine, küresel ve yerli işbirlikçilere pazarlanmasına seyredenler, bugün yoksulluk, baskı ve farklı yaşam tarzı kendi kapılarına dayandığından hükümete oy verenleri sorguluyorlar. “Bu kadar yoksulluğa, yolsuzluğa, ayrımcılığa karşı insanlar hala aynı partiye nasıl oy veriyorlar?”

Aynı soruyu tersten soralım. ” Atatürk ve cumhuriyetçin tüm milli değerleri ortadan kaldırılıyor. Cumhuriyetçiler ve Atatürkçüler tüm bunlara nasıl seyirci kalıyorlar?  Bunlar nasıl Atatürkçü, cumhuriyetçiler ”

Atatürk düşüncesi ve cumhuriyet söylem ve sloganlar ile yaşatılamaz. Kendi yaşam tarzının rahatlığı için Atatürk ve cumhuriyetin değerlerinin gölgesinde yan gelip yatılamaz.

Hadi hayırlısı…

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)
    • Yunus Uslu

      Ali bey 10 uzerinde 10 puan aldiniz bugun! Tebrikler! Selamlarimla,

      Yanıtla
      +0
      -0