Zelenski’den Almanya Parlamentosu’na Ağır Eleştiriler

Zelenski’den Almanya Parlamentosu’na Ağır Eleştiriler

ABONE OL
11:57 - 17/03/2022 11:57
Zelenski’den Almanya Parlamentosu’na Ağır Eleştiriler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski video konferans yöntemiyle Alman Parlamentosu Bundestag’a seslendi. “Avrupa’nın ortasında yeni bir duvar oluşuyor, Almanya, Rusya’ya yeteri kadar tavır koyamadığı için bundan sorumlu” diyen Zelenski, konuşmasının başında ve sonunda ayakta alkışlandı.

İki dev ekranla parlamento binasında yansıtılan Zelenski’nin konuşması, bulunduğu binanın, Başkanlık Sarayı’nın yakınında gerçekleşen bir patlama nedeniyle gecikmeli olarak başladı. Zelenski’den önce söz alan Federal Meclis Başkan Yardımcısı Katrin Göring-Eckhart, Rusya’nın haksız bir savaş başlattığını ve sivillere saldırarak insanlık suçu işlediğini öne sürdü. Milyonlarca Ukraynalının ülkesinden kaçmak zorunda kaldığını hatırlatan Göring-Eckhart, Putin’in başlattığı savaşın, demokrasi ve özgürlüğe karşı bir savaş olduğunu ve Avrupa’nın değerlerini hedeflediğini söyledi.

Konuşmasına “Rusya, Ukrayna’yı yok etmek istiyor. Elindeki tüm imkan ve silahları kullanarak kimsenin gözünün yaşına bakmadan, Ukrayna’da yaşayanları yok etmeyi hedefliyor” söyleriyle başlayan Zelenski, savaşın ilk üç haftasında onlarca kent ve yerleşim merkezinin bombalandığını, 108‘i çocuk binlerce Ukraynalının yaşamını yitirdiğini söyledi.

“Avrupa’nın ortasında örülen duvarın çimentosunu döktünüz”

“Avrupa’nın ortasında, 2022 yılında bir halk yok edilmek isteniyor” diyen Zelenski, Almanya’yı sert sözlerle eleştirdi. Zelenski “Avrupa’nın ortasında yeni bir duvar oluşuyor. Berlin Duvarı gibi yeni duvar oluşuyor. Ukrayna’ya düşen her bomba bu duvarı sağlamlaştırıyor. Bu neden oldu? Almanya Ukrayna’yı yalnız bıraktı ve Rusya’ya teslim etti. Defalarca Kuzey Akımı 2’nin bir silah olduğunu, Rusya’nın bunu Avrupa’ya ve size karşı bir silah olarak kullanacağını söyledik. Ama siz ‘bu ticari bir meseledir’ dediniz ve yeni duvarın çimentosunu döktünüz. Halen bazı Alman şirketleri Rusya’yla iş yapıyor. NATO üyesi olmak istedik, bunun zamanı değil dediniz. Avrupa Birliği’ne girmek istedik, ona da destek vermediniz. İşte bizi çevreleyen, Avrupa’nın yeni duvarı böyle oluştu” dedi.

Hitler döneminde Alman ordularının Ukrayna’ya saldırdığını ve büyük katliamlar yaptığını hatırlatan Zelenski, 80 yıl sonra Rusya’nın benzer bir rol üstlendiğini savundu. Konuşmasının sonunda doğrudan Başbakan Scholz’e hitap eden Zelenski “Sayın Scholz, Ukrayna’ya destek verin. Kurulan duvarın yıkılmasına katkıda bulunun. Bu ülkenin güçlü yöneticisi olduğunuzu kanıtlayın ve savaşın sona ermesi için elinizden gelen her şeyi yapın” dedi.

VOA tarafından geçilen Zelenski’den Almanya Parlamentosu’na Ağır Eleştiriler haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Zelenski’den Almanya Parlamentosu’na Ağır Eleştiriler haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Zelenski’den Almanya Parlamentosu’na Ağır Eleştiriler haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Eleştiri de ne demek? Resmen aşağıladı.
    Almanya’nın o kadar para yardımı yapmış olmasına rağmen.
    Ve bunlarda ona ayakat alkışladı. Dünyada bir anormallik var. Şizofreni Psikopat Ruh hastası Siyasetçiler tarafından yönetildiğimizi düşünüyorum. Ülkemiz Türkiye Rusya Amerika gibi Dünyanın bir çok ülkesinde, Sağlıkları yerinde olmayan akıl hastası siyasileri, bozuk toplum tarafından iktidara getirildiklerini düşünen, Dünyada artık bundan böyle Akıl sağlığı yerinde olmayan bir İnsanlık olduğunu düşünüyorum.

    Yanıtla
    +0
    -0