Yunanistan Savunma Bakanı Pentagon’da

Yunanistan Savunma Bakanı Pentagon’da

ABONE OL
19:00 - 19/07/2022 19:00
Yunanistan Savunma Bakanı Pentagon’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin Yunanistan Savunma Bakanı’nı Pentagon’da ağırladı. İki bakanın ABD ve Yunanistan arasındaki savunma işbirliğini görüştükleri belirtildi.

Pentagon’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada iki bakanın Amerika ve Yunanistan arasında savunma alanında artan işbirliğini ve iki ülke arasında üslenme, savunma modernizasyonu ve kolektif savunma konularını görüştükleri belirtildi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin yaptığı açıklamada iki ülke arasında savunma işbirliğinin en güçlü zamanını yaşadığını söyledi. Amerika ve Yunanistan arasında güncellenen “Ortak Savunma İşbirliği Anlaşması’nın iki ülke arasında ortak barış ve güvenliğe yönelik sarsılmaz kararlılığı yansıttığını” belirtti.

Savunma Bakanı Yunanistan’a “Suda Körfezi’nde Amerikan güçlerine ev sahipliği yapmasından ve Amerikan güçlerinin ve ekipmanlarının NATO’nun Doğu kanadına taşınmasında önemli rol oynayan Aleksandrupoli Limanı’nın kullanılmasından” dolayı teşekkür etti.

Ege’de yapıcı diyalog çağrısı

Pentagon’dan yapılan açıklamada iki bakanın “Ege’de gerilimi yapıcı diyalogla azaltmanın gerekliliğini de görüştükleri” kaydedildi.

Pentagon’dan yapılan açıklamada önümüzdeki günlerde Savunma Bakanı Austin’ın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la telefon görüşmesi yapacağı ifade edildi.

Açıklamada Bakan Austin’ın taraflara uzun süredir devam eden anlaşmazlıklara pragmatik çözümleri değerlendirmeleri çağrısında bulunduğu belirtildi.

“F-35 stratejik ortaklıkta yeni bir kilometre taşı”

Yunanistan Savunma Bakanı Nikolas Panagiotopoulos da iki ülke arasında artan savunma ortaklığından ve Amerika’nın Yunanistan’daki askeri varlığından övgüyle söz etti.

Yunanistan’ın F-35 savaş uçağı alacak olmasını iki ülke arasındaki “stratejik ortaklıkta yeni bir kilometre taşı” oalrak niteleyen Yunan bakan “Çok şey yaptık ama stratejik işbirliğimizi geliştirme konusunda limit gökyüzü” dedi.

Revizyonizm mesajı

“Yunanistan’ın revizyonizmin çeşitli şekilleriyle karşı karşıya olan bir bölgede müttefik varlığın korunması ve desteklenmesi konusunda önemli bir merkez olduğunu” söyleyen Yunanistan Savunma Bakanı, revizyonizmin Yunanistan’ın, ABD’nin ve NATO’nun çıkarlarına yönelik önemli bir tehdit teşkil ettiğini belirtti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Mayıs ayında Washington ziyareti sırasında Başkan Joe Biden’la görüşmüş ve Kongre’de ortak oturuma hitap etmişti.

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros da 14 Temmuz’da ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile Pentagon’da görüşmüştü.

VOA tarafından geçilen Yunanistan Savunma Bakanı Pentagon’da haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yunanistan Savunma Bakanı Pentagon’da haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yunanistan Savunma Bakanı Pentagon’da haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.