Yolu açık, rotası güzelliklere doğru olsun

Yolu açık, rotası güzelliklere doğru olsun

ABONE OL
15:54 - 05/02/2021 15:54
Yolu açık, rotası güzelliklere doğru olsun
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bizim izlerimiz de yarınlarda olursa ne mutlu. Bu umudu öncelikle kendi, daha sonra da yakınlarımızın yüreğine tutundurmalıyız. Yazıyor, çiziyorsak daha fazla kişinin yaşamına dokunma şansımız olabilir.

Tarihe not düşmek adına gazetecilerin takip ettiği program bu kez, sisli puslu kış güneşinin altın saçlarını kentimizden yavaş yavaş çekmeye başladığı saatlerde başladı. “Kastamonu Şehir Logosu” lansman toplantısı; akşamın alacasını ışıtan yıldızlar gibi umut serpti.

Şehir logosu, şehrin kartviziti gibidir. Kentleri görsel olarak anlatmak, Dünya’ya tanıtmak amacıyla tasarlanır. Aynı zamanda logo, şehirden beklenen kalite ve güvenin simgesidir. “Kastamonu Şehir Logosu” lansman toplantısı Kastamonu Valiliği ev sahipliğinde, Kurşunlu Han’da gerçekleşti.

 Logo’nun ifade ettiği simgeler; Kastamonu’nun K harfi formunda tasarlanmış Sepetçioğlu oynayan zeybek, orman, kanyon ve bitki örtüsünü simgeleyen yaprak, sahil, göller ve su kaynaklarını ifade eden mavilik, dört mevsimi kucaklayan kusursuz iklimine gönderme yapan, baş şeklindeki güneş olarak açıklandı.

Logoya bakıldığında da bu simgeler net bir şekilde görülüyor. Sepetçioğlu oynayan zeybeğin yanı sıra kollarını göğe açmış bir doğa sever ya da dans eden bir insan görüntüsünün de güzel çağrışımlar olarak logoya artı değer kattığını düşünüyorum.

Kastamonu Belediye Başkanı Dr. Galip Vidinlioğlu ve Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın da belirttikleri gibi şehrin doğal güzellikleri, tarihi, kültürel, manevi değerleri, gastronomi, kayak, deniz, milli parkları ve her ilçenin öne çıkan ayrı ayrı özellikleri var. Hepsini tek bir logoda toplamak olanaksız. Tüm bunlar göz önüne alınınca; karmaşadan uzak, yalın, modern, akılda kalıcı bir logo olarak dikkat çekiyor.

Marka Şehir konulu görsel sunumda, Kastamonu Şehir Logosu’nun farklı kullanım alanları ve biçimlerine yer verilirken, bazı doğal güzellik vurgulu tanıtım çalışmalarında ise ayı figürüyle bir espri katıldığı görüldü.

Kastamonu Şehir Logosu Lansman Toplantısı’nda, “Pek çok konuşma yaptım, hiç bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum” diye söze başlayan Kastamonu Belediye Başkanı Dr. Galip Vidinlioğlu şöyle devam etti:

“Şehirler ile ilgili bir çok kavram vardır. Bunlar içinde en beğendiğim; yaşayan şehirler tanımıdır. Bazı şehirler terkedilmiş, önemini kaybetmiş, unutulmuştur. Bizim şehrimizi yaşatmamız gerekiyor. Yaşatmak için önce birlik ve beraberlik lazım. Hepimizin aynı tuşa basmamız lazım. Hep birlikte ne yapmalıyız diye düşünmeli, bir beyin fırtınası şeklinde konuşmamız lazım. Firmamız, bizlere birbirinden farklı bir sürü alternatif logo getirdi. En son ortak kanaat olarak şehrin logosu noktasında gördüğünüz bu logoda karar kılındı. Olmazsa olmazlardan bir tanesi logomuzdu, çok şükür onu da bulduk.”

Kastamonu Belediye Başkanı Vidinlioğlu, böyle tarihi bir yerde, bu topraklarda yaşamanın öneminden söz ederken, asırlardır ev sahipliği yapmış olduğu uygarlıklar nedeniyle her boydan izler görüldüğüne dikkat çekti. Belediye olarak, coğrafi işaretli ürünlerle ilgili çalışmalara devam edileceğini, Kastamonu’nun bu alanda dikkat çekici bir konuma geleceğini, ilk üçe girme hedefinde olduklarını ifade etti.

Kastamonu AK Parti Milletvekili Av. Metin Çelik;

“Uzun ince bir yol. Bir şehrin gelişimi için uzun yıllar ve büyük emek gerekir, bu kısa sürede olacak bir şey değil” şeklinde başladığı konuşmasında Kastamonu için yapılan çalışmaların olumlu sonuçlarının yıllar içinde ortaya çıkacağını ifade etti. Kastamonu Milletvekili Av. Çelik sözlerine şöyle devam etti:

“Kastamonu’nun binlerce yıllık miras değerleri var. Bu değerli mirası geleceğe nasıl taşıyabiliriz diye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra sahip olduğumuz güzelliklerin farkında mıyız? Azdavay’a hiç gitmemiş, kanyonları, ilçelerimizi hala görmemiş olanlar var. Güzelliklerimizi, değerlerimizi tanıyıp, sahip çıkmalıyız.”

Kastamonu Valisi Avni Çakır, logo çalışmalarının geçtiği aşamalardan söz ettiği konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Hem ülke bazında hem de uluslararası alanda logo çalışması büyük önem arz etmektedir. 2019 yılında Vali’mizin öncülüğünde Kastamonu Şehir Logosu için ulusal bir yarışma tertiplenmiş. Birinciliğe layık eser bulunmayınca firma ile anlaşma imzalanmış. Logo için; Valilik, Belediye Başkanlığı, Üniversite, Kuzka, Özel İdare ve Ticaret Odası temsilcilerinden oluşan Logo Tespit Komisyonu tavsiyelerde bulunup, örneklerle ilgili çalışma yaptılar. Son sözü Kastamonulular söyleyecektir. Halkımız bu logoyu şehrine yakıştırırsa, kullanım devam eder. Şimdi bize düşen; tüm Belediyelerimiz, STK’larımız, Özel İdarelerimiz, Kaymakamlıklarımız, Valiliğimiz, turizm ile uğraşan değerli arkadaşlarımız ve tüm taraflarca bu logonun aktif bir şekilde kullanılıyor olmasına başlanılmasıdır.”

Vali Avni Çakır, Kastamonu’nun özel bir yer olduğunu vurgulayarak sözlerine devam etti. Burada yaşamanın, çalışmanın, hizmet etmenin çok keyifli olduğunu ifade etti. Yüklenici firmaya ve bu süreçte yer alan kurum ve kuruluşlar ile desteğinden dolayı basına teşekkür ederken, sözlerini “Logomuz hayırlı olsun” diyerek tamamladı.

Markalaşmanın temel yapı taşlarını logolar, sloganlar gibi unsurlar oluşturmaktadır. Kastamonu Şehir Logosu’na eşlik eden “Anadolu’nun Yeryüzü Cenneti Kastamonu” şeklindeki slogan da iyi düşünülmüş.

Kastamonu; ormanları, çiçekleri, denizi, akarsuları gibi renklidir. Tarihi kadar derin, halk kültürüyle eş değer güçlüdür. Bu kadim şehir; sesini kaybetmemeli, durup bakmak yerine yürüyüp uzakları yakın etmeli.

Ruhunu yansıtan logosu ile yolu açık, rotası hep güzelliklere doğru olsun. (Mine Akçakoca Özgür)

TOUREXPI tarafından geçilen Yolu açık, rotası güzelliklere doğru olsun haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yolu açık, rotası güzelliklere doğru olsun haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yolu açık, rotası güzelliklere doğru olsun haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.