“Yılın Emekçi Kadını” Ödülü Duygulandırdı

“Yılın Emekçi Kadını” Ödülü Duygulandırdı

ABONE OL
13:56 - 13/03/2021 13:56
“Yılın Emekçi Kadını” Ödülü Duygulandırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ruhr Veliler Birliği’nin düzenlemiş olduğu çevrimiçi “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” programıyla acının, haksızlığın, ayrımcılığın odak noktası olan kadınlarımız anıldılar.

Kadınların sunduğu ve erkek ile kadının yan yana olduğu bu anma programında dernek Başkanı Dr. Ali Sak tarafından şöyle bir vurgu yapıldı:

“Biz Ruhr Veliler Birliği olarak; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması için uğraşıyoruz. Bu bağlamda özellikle kadınlarımıza yönelik kişisel gelişim programlarımız ve diğer eğitim çalışmalarımızla onların örnek bireyler olmalarına katkı sunuyoruz. Günümüzde kadınların, sosyal, ekonomik ve politik katkılarına özellikle de ülkemizde her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğuna inanıyoruz. Biz Ruhr Veliler Birliği olarak, yalnızca söylem değil, kadın üyelerimizin özellikle yönetimde söz sahibi olmalarını, projelerimizde ve etkinliklerimizde önde yürümelerini sağlayarak bu sürece katkıda bulunuyoruz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu istikamette yürüyor ve onun şu sözlerini benimsiyor ve yaşatıyoruz:

“Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan biçim ve kılıkta başarıdan çok; ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır! Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacağı aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım.”

İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegâne koşuludur.”

Gecede öğretmen Mehmet Kapyapar günün anlamı ile ilgili kısa bir film gösterisini izleyenlere sundu.

Akabinde ekranların tanınmış ismi Ümmüye KOÇAK ve iki kanserli çocuk annesi olan ve yaşadıklarını iki kitap ile dile getiren Serap YÖNDEM YULU ile yapılan söyleşiler takip etti.

Yaklaşık 450 kişinin izlediği program yönetim kurulu üyelerinin sunmuş olduğu şiirler ve öykülerle devam etti.

Türkiye’den ve Hollanda’dan müzisyen Sertan ÇEŞMECİ ile Sabri YAVUZ programa farklı bir hava kattılar. Anma programının en anlamlı bölümü şüphesiz Ruhr Veliler Birliği tarafından geleneksel olarak verilen “Yılın Emekçi Kadını Ödülü” oldu.

Ödül takdimi önceki yıllarda bu ödüle layık görülen Dr. Canan AND ile Nevin TORUN günün anlamı konusunda duygularını dile getirdiler.

2021 yılın ödülü Serap YÖNDEM YULU’ya verildi ve kendisine takdim edilen plakette şu sözlere yer verilmiştir:

“Yaşamının önemli bir bölümünü hasta çocuklarına adamış vefakar bir anne olarak; umudun, şefkatin, azmin ve mücadelenin simgesi bir kadın olarak; acılarını açık bir yüreklilikle kaleme alıp, öncelikle kadınlara ve benzer kaderi paylaşan tüm insanlara güç veren duyarlı bir yazar olarak; yazmış olduğu kitapların gelirini “Kanserle Dans Derneği’ne” bağışlayıp, tüm kanser hastalarının ve yakınlarının yarasını sarıp, onlara umut ışığı yakarak; Türk kadınının çağdaş ve aydınlanma mücadelesindeki özverili örnek tutum ve çalışmalarından dolayı YILIN EMEKÇİ KADINI ödülünü almaya hak kazanmıştır.”

Ödülü kazanan Serap Yöndem Yulu “bu benim için çok büyük bir sürpriz oldu. Bu çok mutluluk verici. İyi ki iyi insanlar var, iyi ki insanın yüreğine bakan insanlar var” derken mutluluk gözyaşlarını tutamadı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.