Yeşil Kart Başvuruları Devam Ediyor

Yeşil Kart Başvuruları Devam Ediyor

ABONE OL
21:07 - 08/10/2022 21:07
Yeşil Kart Başvuruları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika her yıl, farklı coğrafi bölgelerden ülkelerin vatandaşlarına çekiliş yoluyla göçmenlik hakkı tanıyor. Bu ülkeler, Amerika’ya en az göç verenler arasından belirleniyor. Amerikan Kongresi tarafından yapılması zorunlu tutulan Çeşitlilik Göçmenlik Programı, rastgele seçim yöntemiyle 55 bin kişiye göçmen vizesi alma şansı sağlıyor. Türkiye de bu ülkelerden biri.

5 Ekim’de başlayan Yeşil Kart başvuruları için Amerikan hükümeti para almıyor. Başvurular doğrudan, bir aracı kuruma gerek kalmaksızın resmi başvuru sitesinden yapılıyor.

Başvuru sırasında dikkat edilecek noktalara dikkat çeken avukat Tolga Özek, “En önemli şey bu başvuruyu gerçek sitesinden yapmak. Maalesef Instagramda, Facebook’ta, değişik mecralarda çok fazla ‘Biz size garanti veriyoruz’ diyen, ‘Başvurumuzu bize gönderin. Ücret karşılığında biz yapalım, hata yapmayın’ diye söyleyen ama başvuruyu yapmayan dolandırıcılıklar var. Bu çok kısa; isim, soy isim gibi bilgilerin yer aldığı herkesin çok kolay anlayabileceği form aslında. Amerika’nın kendi gerçek sitesinden yapmak gerekiyor. Herhangi bir ücrete tabi değil. Eğer karşınıza bir ücret çıkıyorsa yanlış sayfadan yapıyorsunuz demektir. Aldanmayın, o yüzden kendiniz yapın” dedi.

“Bu seneki başvurular geçen senelerden biraz farklı olacak. Bu sene pasaport gerekmiyor” diyen Tolga Özek, özellikle başvuru formuna eklenecek fotoğrafa dikkat edilmesi konusunda uyarıyor: “Bu resmin iyi yüklenmesi gerekiyor. Düzgün yüklenmesi gerekiyor. Aksi takdirde başvuru formu yükleniyor fakat sonra resminizi uygun değil diye ret gelebiliyor. En önemli dikkat etmeniz gereken nokta resim. Son 6 ay içinde çekilmiş olan bir resim olması lazım. Bunlara dikkat etmek lazım” diye konuştu.

Kurayı kazanan kişilerin vize alabilmeleri için en az lise mezunu olması ya da bir meslekte son 5 yılda en az 2 yıl iş deneyimi olması gerekiyor. Kurayı kazanan kişinin 21 yaşından küçük çocukları da bu haktan yararlanabiliyor.

Her ailede eşler ayrı ayrı başvuru yapabiliyor. Şartları uyan çocuklar da ayrı başvuru yapma imkanına sahip. Ancak tüm aile bireylerinin formda belirtilmesi gerektiği de dikkat edilmesi gereken noktaların başında geliyor.

Birden fazla başvuru, şansı arttırmıyor tam aksine hak kaybına neden oluyor. Birden fazla başvuru yapan kişi çekilişi kazansa bile bu durumun tespit edilmesi halinde başvuru geçersiz sayılıyor.

Yeşil Kart çekilişini kazanmak, başvuru sahiplerine sadece göçmen vizesine başvurma hakkını kazandırıyor. Ancak yalnızca göçmen vizesi onaylanıp Amerika’ya giriş yapan kişiler Amerika’da göçmenlik statüsü kazanıyor.

Başvuru yapanlar, formu doldurduktan sonra kendilerine verilen onay koduyla Mayıs ayında sonucu öğrenebiliyor. Bu onay kodunun kaybedilmesi halinde geri alma ihtimali yok.

Avukat Tolga Özek, Amerika’da yeni bir hayatın kapılarını arayabilecek bu çekiliş için son tarihin 8 Kasım olduğunun altını çiziyor ve “Son dakikaya bırakmayın. Çünkü site yoğunluğundan dolayı çökmeler olabiliyor. O yüzden de başvuru yapamayabilirsiniz. 8 Kasım tarihi kesin bir tarih. Son tarihe bırakmamanızı tavsiye ediyorum. Bir de başlangıçta bir yoğunluk olabiliyor. Herkes hemen başvursunu göndermek istiyor. Ama hatasız olması için düzgün resimlerinizi, bilgilerinizi toplayın. Başvuru formu kaydedilmiyor” diye uyarıyor.

Türkiye’den çekilişe katılacakların şansının fazla olduğuna dikkat çeken Özek, “Türkiye’den bu sene çok başvuru olacağını düşünüyorum. Özellikle pasaport şartı kaldırıldığı için tüm dünyadan çok başvuru olacak. Bu yüzde 40 azaltmıştı başvuruları. Ama yine de Türkiye’den başvurularda şu anda her 20 kişiden bire kadar 25 kişiden bire kadar Green Card kazanma şansınız var” dedi.

Çekilişe katılmak isteyenler 8 Kasım Türkiye saatiyle akşam 19.00’a kadar başvuru yapabilir.

VOA tarafından geçilen Yeşil Kart Başvuruları Devam Ediyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yeşil Kart Başvuruları Devam Ediyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yeşil Kart Başvuruları Devam Ediyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.