Yemen’de Son Üç Gündeki Çatışmalarda En Az 111 Kişi Öldü

Yemen’de Son Üç Gündeki Çatışmalarda En Az 111 Kişi Öldü

ABONE OL
22:28 - 27/06/2021 22:28
Yemen’de Son Üç Gündeki Çatışmalarda En Az 111 Kişi Öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yemen’de devam eden iç savaşta Husiler ve hükümet güçleri arasındaki çatışmalarda 3 günde en az 111 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Çatışmaların özellikle Yemen’in kuzeyindeki Marib şehrin civarında yoğunlaştığı haber veriliyor.

AFP Haber Ajansı’na bilgi veren hükümete yakın kaynaklar, Perşembe günü başlayan ve bugün de devam eden çatışmalarda, şu ana kadar 29 hükümete bağlı askerle en az 82 Husi militanının öldüğünü söyledi.

Hükümet yetkilileri, Husiler’in şehrin kuzey, güney ve batısından saldırılarını arttırdıklarını ancak Suudi Arabistan’ın da verdiği hava desteğiyle püskürtüldüklerini belirtti.

Petrol kaynakları açısından zengin Marib şehrini ele geçirmenin Husiler’in elini güçlendireceği bu sebeple bölgeye yönelik yoğun saldırılar yaptıkları ifade ediliyor. Öte yandan saldırılar bölgede yaşayan halk açısından da son derece ölümcül sonuçlara neden oluyor. Ateş arasında kalan halk güvenli bölge bulmakta zorlanıyor ve kenti terk etmeye çalışıyor.

Yemen’de Husiler’in 2014 yılında başkent Sana’da kontrolu ele geçirmesinden bu yana Suudi Arabistan destekli hükümet güçleriyle İran destekli Husi militanları arasında sert çatışmalar yaşanıyor.

Birleşmiş Milletler ve Washington yönetimi ateşkes ilan edilmesi için bastırırken Husiler, Sana Havalimanı’nın yeniden açılmasını, ateşkes görüşmelerine başlamak için öncelikli şart olarak öne sürüyorlar.

Bir yandan Marib’te çatışmalar devam ederken Husiler ellerindeki insansız hava araçları ve füzeleri kullanarak Suudi Arabistan’ın petrol tesislerini hedef almaya devam ediyorlar.

Yemen’de yıllardır devam eden iç savaş nedeniyle on binlerce kişi hayatını kaybederken BM verilerine göre nüfusun yüzde 80’i de açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda.

VOA tarafından geçilen Yemen’de Son Üç Gündeki Çatışmalarda En Az 111 Kişi Öldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yemen’de Son Üç Gündeki Çatışmalarda En Az 111 Kişi Öldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yemen’de Son Üç Gündeki Çatışmalarda En Az 111 Kişi Öldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.