Yaz eğlencesiden Ebru Sanatı  tanıtıldı

Yaz eğlencesiden Ebru Sanatı tanıtıldı

ABONE OL
10:00 - 18/07/2022 10:00
Yaz eğlencesiden Ebru Sanatı  tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Etkinlikte,Altın Kızlar Folklor Ekibi  alkışlanırken, Sebahattin Yamen’in sazından  çıkan nağmeler dala dala Nürnberg‘e yayıldı.

Nürnberg Belediyesine bağlı,Loni Übler Haus Kültür Merkezinin ,iki yıl aradan sonra  düzenlemiṣ olduḡu yaz eḡlencesine ilgi büyük oldu .Havanın güzel olması nedeniyle ҫok yoḡun katılım olurken, etkinliḡe ҫok sayıda deḡiṣik ülkelerin grupları katıldı.

Özellikle, Altın Kızlar Folklor Grubunun yaptığı ve Anadolunun çeşitli yörelerinden derlenen oyunları büyük ilgi gördü.Müzik Öğretmeni Sebahattin Yamen’in sazından çıkan nağmeler ise, dala dala Nürnberg’e yayılırken,, dinleyenler tempo ile türkülere eşlik ettiler.

EBRU SANATI TANITILDI

Ebruzen, Ümit Gümrükcü , 7’den 7‘0’e sanatını tanıttı. Fırҫasıyla boyaları, teknede bulunan, özel hazırlanmıṣ suyun üzerine attıḡını görenler ṣaṣkınlıkla izlediler ve etkinlik süresince Ebru yapmak iҫin ҫocuklar sıraya girdiler. Ebruzen Ümit Gümrükçü, ҫocukların ilgisinden dolayı ҫok memnun olduḡunu dile getirdi. „ Bugün bu kadar ҫocuḡun Ebru sanatına olan ilgilerinden dolayı o kadar ҫok mutluyum, tarif edemem „ dedi.

KURS VERİYOR

Ümit Gümrükçü,nün, 10 yıldan beri yapmıṣ olduḡu Ebru Sanatı kurslarına Nürnberg ve ҫevresinden toplumun her kesiminden insanlar katılıyorlar. Kurslara katılan kursiyerlerden baṣarı belgesi alanlar’da, Ebru sanatını kendi ҫevrelerinde tanıtmaya devam ediyorlar.

EBRU NEDİR

Ebru sanatı Osmanlıdan günümüze kadar gelen, su ve boya kullanılarak yapılan bir kâğıt sanatıdır. Ebru sanatında kişinin hayal gücü ön plandadır. Ebru sanatı eski dönemde pek çok kitap kapağını süslemek için icra edilmiş bir sanattır ve pek çok kişi geçimini bu sanattan sağlamıştır ancak günümüzde ebru sanatı sadece hobi olarak yapılmaktadır.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.