Yargıtay’dan HEDEP kısaltmasına itiraz

Yargıtay’dan HEDEP kısaltmasına itiraz

ABONE OL
15:38 - 23/11/2023 15:38
Yargıtay’dan HEDEP kısaltmasına itiraz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yargıtay, Yeşil Sol Parti’nin adını Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak değiştirmesi üzerine belirlediği kısaltma olan HEDEP’i kabul etmedi.

Kararda, kısaltmanın, daha önce kapatılan Halkın Demokrasi Partisi’nin kısa adı olan HADEP’i andırdığı belirtildi.

HDP, Anayasa Mahkemesi’nde süren kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol ile katılmıştı.

Seçimlerin ardından geçen ay yapılan kongrede, partinin yeni adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak, kısaltmasının ise HEDEP olmasına karar verilmişti.

Ancak karara Yargıtay’dan izin çıkmadı. Yargıtay, HEDEP olarak belirlenen kısa adın, 1991’de kapatılan HADEP kısa adına andıracak şekilde benzerlik gösterdiği ve iki partinin birbiriyle karıştırılmasına elverişli olduğu kanaatine vardı.

Karar, HEDEP’e bildirildi ve partiden kısaltmanın yeniden düzenlenmesi istendi. Partinin hukuk komisyonunun ise konunun üzerinde çalıştığı bildirildi.

VOA tarafından geçilen Yargıtay’dan HEDEP kısaltmasına itiraz haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yargıtay’dan HEDEP kısaltmasına itiraz haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yargıtay’dan HEDEP kısaltmasına itiraz haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.