Yargıtay Kaftancıoğlu’nun Hapis Cezasını Kısmen Onadı

Yargıtay Kaftancıoğlu’nun Hapis Cezasını Kısmen Onadı

ABONE OL
15:57 - 12/05/2022 15:57
Yargıtay Kaftancıoğlu’nun Hapis Cezasını Kısmen Onadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na beş ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı.

Yargıtay kararında Terörle Mücadele Kanunu’nun ‘‘örgüt propagandası yapma’’ suçunu düzenleyen 7. Maddesi’nin 2. fıkrasından verilen mahkumiyet kararını bozmasıyla Kaftancıoğlu teknik olarak cezaevine girmeyecek.

Kııçdaroğlu’ndan milletvekillerine çağrı

Kararın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm milletvekillerini partisinin İstanbul İl Merkezi’ne çağırdı. CHP lideri, ‘‘Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın’’ dedi

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından sonra CHP’li milletvekilleri İstanbul’a gitmek üzere Meclis’ten ayrıldı.

Kaftancıoğlu: ‘‘İktidardaki kötülüğü gönderene kadar çalışmaya devam edeceğim’’

Kararı Fazıl Say’ın babası Ahmet Say’ın cenazesine katılmak üzere gittiği Ankara’dan İstanbul’a dönerken yolda alan Canan Kaftancıoğlu da yol üzerinde çektiği bir videoda “gerçek hukuku tesis edene kadar mücadelenin süreceğini” söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı, ‘‘Burada mesele Canan Kaftancıoğlu’na ne ceza verildi, nasıl verildi meselesinden öte bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet. Merak eden arayan soran dostlarımıza söylemek isterim ki, biz iktidardaki kötülüğü gönderene kadar, sadece Canan Kaftancıoğlu için değil 84 milyon için hukuku sağlayana kadar her şekilde çalışmaya, çalışmaya, çalışmaya devam edeceğim. Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin. İktidardaki kötülüğü bizler umudu örgütleyerek göndereceğiz. İşte o zaman bu ülkede gerçek adalet ve gerçek hukuk tesis edilmiş olacak’’ dedi.

Kaftancıoğlu’na siyaset yasağı mı geliyor?

VOA Türkçe’nin konuştuğu TBMM Adalet Komisyonu CHP Sözcüsü Zeynel Emre, bu karardan sonra Kaftancıoğlu’nun bir sonraki seçimde milletvekili adayı olamayacağını ancak il başkanlığı görevinin devam etmesinde bir engel bulunmadığını ifade etti.

Zeynel Emre, Kaftancıoğlu’nun infaz için cezaevine gireceğini ancak hemen aynı gün çıkması gerektiğini de ilave etti.

Kaftancıoğlu Twitter paylaşımları nedeniyle yargılanıyordu

Canan Kaftancıoğlu, 2012-2017 yılları arasındaki Twitter paylaşımları gerekçesiyle 6 Eylül 2019 tarihinde İstanbul 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada mahkum edilmişti.

Kaftancıoğlu’na ‘‘Cumhurbaşkanına hakaret etme’’, ‘‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etme’’, ‘‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılama’’, ‘‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’’, ‘‘terör örgütü propagandası yapma’’ suçlamasıyla toplam 9 yıl 8 ay hapis cezası verilmiş ve kararda indirim uygulanmamıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı son duruşmada yaptığı savunmada, ‘‘Ben Cumhurbaşkanı’na hakaret etmedim, bundan sonra da etmem. Bunun altını net bir şekilde çiziyorum. Kim hakikati çarpıtırsa çarpıtsın, etmem. Atatürk’ün oturduğu makama hakaret etmek kimsenin hakkı olmadığı gibi haddi de değildir. Cumhurbaşkanı olan kişi aynı zamanda bir siyasi partinin başkanı olduğu için AKP Genel Başkanı’na yönelik eleştiriler Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu kapsamına sokuluyor. Yaptığım eleştiri AKP Genel Başkanı’na yönelik siyasi hicivdir. İfade özgürlüğümü kullandım. Kamu görevlisine hakaret etmedim, etmem. Kamu görevlilerinin saygınlığını rencide edecek bir somut isnadım da yoktur. Anadolu’da görev yapmış bir öğretmenin çocuğu olduğum gibi, Anadolu’da kamu görevi yapmış bir hekimim. Kamu görevinin saygınlığını oldukça iyi biliyorum’’ demişti

VOA tarafından geçilen Yargıtay Kaftancıoğlu’nun Hapis Cezasını Kısmen Onadı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yargıtay Kaftancıoğlu’nun Hapis Cezasını Kısmen Onadı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yargıtay Kaftancıoğlu’nun Hapis Cezasını Kısmen Onadı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.