Will Smith Tokat Attığı Chris Rock’tan Özür Diledi

Will Smith Tokat Attığı Chris Rock’tan Özür Diledi

ABONE OL
15:49 - 29/03/2022 15:49
Will Smith Tokat Attığı Chris Rock’tan Özür Diledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ünlü aktör Will Smith, Oscar ödülleri töreni sırasında tokat attığı komedyen Chris Rock’tan özür diledi.

Bu yıl 94’üncüsü düzenlenen Akademi Ödülleri’nde en iyi erkek oyuncu ödülünü alan Smith, Instagram üzerinden yaptığı açıklamada, davranışının “kabul edilemez ve affedilemez” olduğunu belirtti.

Smith paylaşımında, “Kamuoyu önünde senden özür diliyorum Chris. Uygunsuz davrandım ve hatalıydım” ifadesini kullandı.

Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu’nda yapılan törende yaşanan tokat olayı geceye damga vurdu. Will Smith, sunucu Chris Rock’ın eşinin saçıyla ilgili yaptığı esprinin ardından sahneye çıktı ve Rock’a tokat attı. Smith’in yerine oturduktan sonra ise “Eşimin adını bir daha ağzına alma” sözleri kameralara yansıdı. Bu olaydan yarım saat geçmeden Smith dünyaca ünlü tenisçiler Serena ve Venus Williams’ın babasını oynadığı rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı. Smith’in ilk açıklamasında, yaşanan olaydan dolayı özür dilese de sadece akademi ve diğer adaylardan özür dilemesi ve Rock’u anmaması dikkati çekmişti Komedyen Chris Rock’un ise Smith hakkında şikayetçi olmayacağı bildirilmişti.

Chris Rock’ın şakası, ünlü aktris Demi Moore’ın kafasını traş ettiği 1997 yapımı “G.I. Jane” filmine atıf yapıyordu. Rock’ın, Smith’ın eşi Jada Pinkett Smith’in hastalık nedeniyle saçının döküldüğünü bilip bilmediği net değil.

Smith açıklamasında, “Beni üzmek pahasına yapılan şakalar bu mesleğin bir parçası ama Jada’nın sağlık durumuyla ilgili bir şaka, kaldırabileceğim düzeyin çok ötesindeydi ve duygusal bir tepki verdim” ifadelerini kullandı. Smith, “Bundan utanç duyuyorum ve davranışların olmak istediğim kişinin özellikleri değil” diye ekledi.

Oscar Akademisi Will Smith’e karşı bir adım atmayı değerlendiriyor

Bu arada Oscar Akademisi de, Smith’ın davranışını kınadığını ve olayla ilgili resmi inceleme başlattığını açıkladı. Akademi, Smith’e karşı bir adımın atılabileceğini belirtti.

Aktörleri temsil eden sendika SAG-AFTRA da, Smith’in davranışını “kabul edilemez” olarak niteledi ve “bu davranışa uygun karşılığın verilmesi için” akademi ve yayıncı kuruluş ABC’yle temas halinde olduklarını bildirdi.

Film akademisinin üyeliği sonlandırma cezası vermesi nadir yaşanan bir durum. Daha önce yapımcı Harvey Weinstein, 30’un üzerinde kadın tarafından cinsel saldırıyla suçlanması üzerine 2017’de akademi üyeliğinden çıkarılmıştı.

Smith açıklamasında, akademiden, yapımcılardan, izleyicilerden, Williams ailesinden ve “King Richard filmi ailesinden” de özür diledi.

İlk tahminlere göre, töreni bu yıl televizyondan takip edenlerin sayısı geçen yıla göre yüzde 56 arttı.

Ünlülerden Will Smith’in ‘Oscar Tokadı’na tepkiler

Will Smith’in, ödül töreninde eşinin saç modeli hakkında şaka yaptığı için sunucu Chris Rock’a tokat atması, sosyal medyada ünlüler arasında geniş yankı yarattı. Film ve müzik dünyasından tanınmış isimlerin birçoğu ünlü aktöre davranışından dolayı tepki gösterirken, Will Smith’i haklı görenler ya da Chris Rock’ın şakasını uygunsuz bulanlar da oldu.

Olayla ilgili sosyal medyada paylaşımda bulunan ünlüler ve mesajlarından bazıları şöyle:

WILL SMITH VE JADA PINKETT SMITH’İN OĞLU, RAPÇİ VE AKTÖR JADEN SMITH:

“İşte biz böyle yaparız.”

KOMEDYEN KATHY GRIFFIN:

“Size bir şey söyleyeyim, sahneye çıkıp bir komedyene fiziksel olarak saldırmak çok kötü bir hareket. Şimdi hepimiz komedi kulüplerinde ve tiyatrolarda bir sonraki Will Smith’in kim olacağından endişe duymalıyız.”

KOMEDYEN VE AKTRİS TIFFANY HADDISH:

People dergisine verdiği mülakattan: “Siyah bir adamın eşini savunduğunu görmek benim için çok anlamlıydı. Birinin ‘eşimin adını ağzından çıkar, eşimi rahat bırak’ demesi, eşini savunması, bir kocanın yapması gereken davranış değil midir?”

AKTRİS SOPHIA BUSH:

“Şiddet doğru bir davranış değil. Saldırı asla çözüm değil. Ama aynı zamanda bu, Chris’in Oscar’lar sahnesinde Jada ile ikinci alay edişi ve bu gece de saçlarının dökülmesiyle uğraştı. Birinin otoimün hastalığıyla alay etmek doğru değil. Bunu bilerek yapmak ise zalimlik. İkisinin de soluklanmaya ihtiyacı var.”

TALK ŞOV SUNUCUSU CONAN O’BRIEN:

“Will Smith’in tokadını gördüm. Aranızda sadece yarın için ödünç alabileceğim bir gece talk şovu olan var mı?”

RAPÇI NICKI MINAJ:

“Bir adamın sevdiği kadının ‘küçük bir şaka’ üzerine bir anda gözyaşlarını tutmaya çalışmasını görmesi karşısında nasıl bir ruh haline gireceğine tanık oluyorsunuz.”

FİLM YAPIMCISI ROB REINER:

“Will Smith’in Chris Rock’a çok büyük bir özür borcu var. Yaptığının mazereti yok. Şanslı ki Chris onu dava etmiyor.”

AKTRİS VE MODEL JODIE TURNER-SMITH:

“Olayı hala kafamda tartıyorum. Olaya karışanlar açısından ikinci el mahçubiyet duyuyorum.”

AKTÖR MARK HAMILL:

“Sahnede tek başlarına komiklik yapanlar kendilerine laf atanlarla başa çıkmakta ustalar. Zorbaca yapılmış bir fiziki saldırı, fazla bir şey değil.”

OSCARLAR’IN TELEVİZYON YAYINININ YAPIMCISI WILL PACKER:

“Oscarlar’ın sıkıcı olmayacağını söylemiştim.”

VOA tarafından geçilen Will Smith Tokat Attığı Chris Rock’tan Özür Diledi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Will Smith Tokat Attığı Chris Rock’tan Özür Diledi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Will Smith Tokat Attığı Chris Rock’tan Özür Diledi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.