VOA’den Ukrayna savaşının ikinci yılında Jamala belgeseli

VOA’den Ukrayna savaşının ikinci yılında Jamala belgeseli

ABONE OL
13:55 - 28/02/2024 13:55
VOA’den Ukrayna savaşının ikinci yılında Jamala belgeseli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Voice of America (VOA), Ukrayna’nın Rusya tarafından 24 Şubat 2022’de başlattığı işgalin ikinci yıldönümünde, ülkesi icin sanatıyla mücadele eden ünlü şarkıcı Jamala’nın hikayesini anlatan özel belgeselini yayınladı.

Jamala ismiyle tanınan Ukraynalı şarkıcı ve besteci Susana Jamaladinova, 2016 yılında Eurovision yarışmasının birincisi olarak uluslararası üne kavuştu.

Şarkıcı yarışmada Rusya’nın 1944’te büyük babaannesinin ailesinin dahil olduğu Kırım Tatarları’nı Orta Asya’ya sürgün etmesini konu alan siyasi içerikli şarkısı “1944”ü seslendirmişti

VOA’in hazırladığı belgesel, Jamala’nın ailesiyle birlikte Ukrayna’dan kaçışını, vatanı için bağış toplayarak ve farkındalık yaratarak bir aktivist haline gelişini anlatıyor.

Şarkıcı, hatta işgalin hemen ardından ilk önce Türkiye’ye sığınmıştı.

Jamala, sürgündeyken başkent Washington’daki Kennedy Center, Kiev’deki Ulusal Opera binası ve İngiltere’nin Liverpool kentinde düzenlenen 2023 Eurovision yarışması dahil olmak üzere ünlü mekanlarda sahne aldı.

Şarkıcının QIRIM adlı son albümü, Kırım Tatar geçmişine bir övgü niteliğinde.

Belgeselde, Jamala’nın bir şarkıcı ve bir anne olmanın ötesinde ülkesi için verdiği çabayı gözlemlemek mümkün.

VOA tarafından geçilen VOA’den Ukrayna savaşının ikinci yılında Jamala belgeseli haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. VOA’den Ukrayna savaşının ikinci yılında Jamala belgeseli haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan VOA’den Ukrayna savaşının ikinci yılında Jamala belgeseli haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.