Virginia Üniversitesi’nde Silahlı Saldırı

Virginia Üniversitesi’nde Silahlı Saldırı

ABONE OL
21:17 - 14/11/2022 21:17
Virginia Üniversitesi’nde Silahlı Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’de dün gece Virginia Üniversitesi kampüsündeki garajda bir otobüse ateş açıldı. Olayda üniversite futbol takımından üç kişi hayatını kaybetti. Şüpheli, olaydan saatler sonra gözaltına alındı. Saldırının öğrenciler okul gezisinden dönmekte oldukları sırada yapıldığı kaydedildi.

Üniversite polisi basın toplantısında şüphelinin kimliğini 22 yaşındaki Christopher Darnell Jones olarak açıkladı. Jones’un Pazar gecesi saat 22.30 sıralarında düzenlenen saldırıdan birkaç saat sonra yakalandığı belirtildi. 25 bin öğrencisi olan üniversite, Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde yer alıyor.

Saldırıdan dakikalar sonra okul yetkilileri sosyal medyadan öğrencilere ve personele saklanma çağrısı yaptı, Twitter’da “KOŞ SAKLAN DÖVÜŞ” mesajını paylaştı. Güvenlik güçleri Jones’u ararken okul gece ve sabah saatlerinde alarm durumundaydı.

Üniversite Rektörü Jim Ryan hayatını kaybeden öğrencilerin kimliklerini Devin Chandler, Lavel Davis and D’Sean Perry olarak açıkladı.

Chandler ve Perry’nin olay yerinde, Davis’in ise hastanede yaraları yüzünden hayatını kaybettiği belirtildi. Olayda yaralanan iki öğrenci ise UVA Tıp Merkezi’nde tedavi görüyor. Üniversite polis şefi Tim Longo, yaralılardan birinin durumunun ciddi, diğerinin ise hafif olduğunu söyledi.

Ryan, saldırının otobüsün park etmek için kampüsteki garaja gittiği sırada gerçekleştiğini aktardı. Öğrenciler başkent Washington’a düzenlenen bir okul gezisinden dönüyordu.

Longo, Jones’un el tabancası taşıdığını kaydetti.

Longo’ya göre okul kampüsü dışında yakalanan Jones hakkında üç kez ikinci dereceden cinayet ve üç kez suç işlemek için silah taşımak suçlaması yapıldı. Jones’un nasıl gözaltına alındığı ise bilinmiyor.

2018’de üniversite futbol takımında yer alan Jones, bu yıl Eylül ayında Virginia Üniversitesi’nin “tehdit tespit” ekibinin dikkatini çekti. O tarihte Öğrenci İşleri Ofisi ekibe, Jones’un üniversiteyle bağlantısı olmayan bir kişiye silah bulundurmakla ilgili yorumda bulunduğu bilgisini aktardı, ancak herhangi bir tehditte bulunulmadığını kaydetti.

Soruşturma sırasında bu kişi silahı hiç görmediğini söyledi ve Jones’un oda arkadaşı da bir silahın varlığına hiçbir zaman tanık olmadığını aktardı.

Soruşturma daha sonra tanıklar katılım sağlayamadığı için kapandı.

Rektör Ryan bir mesaj paylaşarak “Bu hiçbir liderin paylaşmak istemeyeceği bir mesaj, bu şiddet Virginia Üniversitesi’ne uğradığı için çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Üniversite, lise ve diğer okullarda silahlı saldırıların sıkça yaşandığı ABD’de silah sahibi olanların daha sıkı kontroldan geçirilmesi konusunda tartışmalar devam ediyor. ABD’de Anayasa’nın İkinci Ek Maddesi silah sahibi olma hakkını garanti altına alıyor.

2007 yılında Charlottesville’in 241 kilometre güneybatısındaki Blacksburg kentinde Virginia Tech Üniversitesi’nde düzenlenen silahlı saldırıda saldırganın dahil olduğu 33 kişi hayatını kaybetmiş, 23 kişiyse yaralanmıştı. Bu olay ABD tarihinin en kanlı üniversite saldırılarından biri olarak biliniyor.

VOA tarafından geçilen Virginia Üniversitesi’nde Silahlı Saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Virginia Üniversitesi’nde Silahlı Saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Virginia Üniversitesi’nde Silahlı Saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.