Venezuela’da Filistin’e destek gösterisi

Venezuela’da Filistin’e destek gösterisi

ABONE OL
15:33 - 13/10/2023 15:33
Venezuela’da Filistin’e destek gösterisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Filistin devletini Latin Amerika’da ilk tanıyan ülke olması nedeniyle Venezuela’da, çoğunluğu Filistinli, Suriyeli ve İranlılar’dan oluşan az sayıdaki Müslüman ve Venezuelalı bazı siyasi ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla Filistin’e destek gösteri düzenlendi.

Yaklaşık iki yüz kişinin katıldığı gösteride, “Filistin ve Venezuela iki kardeş ülke”, “Filistin’de soykırıma hayır”, “Savaşa hayır” gibi mesajlar ön plana çıktı. Gösteriye Filistin’in Caracas Büyükelçisi Fadi Alzaben de katıldı.

Filistin’de sadece Salı günü 30’u çocuk dört yüz kişinin yaşamını yitirdiğini ve ölü sayısının 1480’in üzerine çıktığını kaydeden Alzaben, “İsrail Gazze’ye Ortaçağ’ı yaşatmaya çalışıyor. Elektrik, su kesik. Gıda ürünleri, akaryakıt ve ilaç bulunamıyor. Sınırlar kapalı. İnsani yardımların Gazze’ye girmesine izin verilmiyor. Venezuela’dan Filistin’e yardım göndermek istiyoruz ancak İsrail Mısır üzerinden Gazze’ye insani yardım karavanlarını bombalayacağını açıkladığı için yardım da gönderilemiyor. Talebimiz bombardımanın durdurulması ve Filistin’e insani yardımın girmesine izin verilmesi” diye konuştu.

Caracas’ta Bolivar Meydan’ında Fİlistin’e destek eylemi yapildi.

Venezuela’nın, İsrail ile ilişkileri 2009 yılında dönemin cumhurbaşkanı Hugo Chavez’in İsrail büyükelçisini sınırdışı etmesinden bu yana çatışmalı ve İsrail’in Venezuela’da büyükelçiliği bulunmuyor. Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro da geçtiğimiz günlerde Hazreti İsa’nın da bir Filistinli olduğunu söylemiş ve İsrail’i soykırım yapmakla suçlamıştı.

VOA Türkçe’ye konuşan Venezuelalı sosyolog Maria Fernandez, “Bence sorunun kaynağı, İsrail devletinin Filistin’in uluslararası kurumlar tarafından da tanınmış haklarını tarihsel olarak ihlal etmesinden kaynaklanıyor. Ancak bugün için en acil olan şey bir an önce silahların susması çünkü savaşın bedeli her zaman sivil halk ödüyor. Bir şekilde barış kültürünü yaymamız ve bir arada yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor” dedi.

VOA tarafından geçilen Venezuela’da Filistin’e destek gösterisi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Venezuela’da Filistin’e destek gösterisi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Venezuela’da Filistin’e destek gösterisi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.