“Varlığımız Tehdit Edilirse Nükleer Silah Kullanabiliriz”

“Varlığımız Tehdit Edilirse Nükleer Silah Kullanabiliriz”

ABONE OL
12:56 - 23/03/2022 12:56
“Varlığımız Tehdit Edilirse Nükleer Silah Kullanabiliriz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, “ülkesinin varlığının tehdit edilmesi durumunda nükleer silah kullanabileceklerini” söyledi.

Peskov, Amerikan CNN haber kanalına verdiği röportajda, “Putin’in nükleer silah kullanmayacağından emin olup olmadığı” sorusuna, “Bizim iç güvenlik kavramımız var ve bu kamuya açık. Nükleer silahların kullanım gerekçelerini buradan okuyabilirsiniz. Dolayısıyla, ülkemizin varlığına yönelik bir tehdit olursa, bu kavram bağlamında kullanılabilir” yanıtını verdi.

Amerika’dan tepki

Amerikan Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ise Peskov’un sözlerine tepki göstererek Moskova’dan gelen açıklamaların “tehlikeli” olduğunu söyledi.

“Bu, nükleer bir gücün yapması gerektiği gibi sorumlu bir davranış değil” diyen Kirby, Pentagon’un şu ana kadar stratejik duruşlarını değiştirmelerini gereken bir değişiklik tespit etmediğini ve durumu her gün yakından takip ettiklerini belirtti.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, ülkesinin nükleer gücünü geçen ay, Ukrayna işgali başladıktan sonra alarm durumuna getirmişti.

VOA tarafından geçilen “Varlığımız Tehdit Edilirse Nükleer Silah Kullanabiliriz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Varlığımız Tehdit Edilirse Nükleer Silah Kullanabiliriz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Varlığımız Tehdit Edilirse Nükleer Silah Kullanabiliriz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.