Van’da aralarında VOA Kürtçe Servisi muhabirinin de bulunduğu üç gazeteci gözaltına alındı

Van’da aralarında VOA Kürtçe Servisi muhabirinin de bulunduğu üç gazeteci gözaltına alındı

ABONE OL
15:06 - 27/02/2024 15:06
Van’da aralarında VOA Kürtçe Servisi muhabirinin de bulunduğu üç gazeteci gözaltına alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Van’da sabah saatlerinde evlerine baskın yapılan ve aralarında VOA Kürtçe servisi muhabiri Arif Aslan’ın da bulunduğu üç gazeteci gözaltına alındı.

Van’da görev yapan gazeteciler Lokman Gezgin, Oktay Candemir ile Arif Aslan’ın evlerine sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Evlerde yapılan aramaların ardından üç gazeteci gözaltına alındı. Gezgin, Candemir ve Aslan İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gazetecilerin neden gözaltına alındıkları konusunda bilgi alınamadı.

Üç gazetecinin gözaltına alınmasını Dicle Fırat Gazeteciler Derneği’nin sosyal medyadan yaptığı, “Gazeteci Arif Aslan ve Oktay Candemir sabah saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Polisler, sabah saatlerinde Aslan ve Candemir’in Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan evine baskın düzenledi. Ev aramasının ardından Aslan ve Candemir gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen iki gazetecinin, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi” paylaşımıyla duyurdu. Aslan VOA Kürtçe Servisi, Gezgin Serhat News Kürtçe editörü, Candemir ise serbest gazeteci olarak görev yapıyor.

Gazetecilerin seçim öncesi gözaltına alınması dikkat çekti. Geçen yıl yapılan genel seçimlerden kısa süre önce de gazetecilere yönelik iki ayrı operasyon yapılmıştı. Diyarbakır merkezli 21 ilde yapılan ilk operasyonlarda, aralarında gazetecilerin de olduğu 143 kişi gözaltına alınmıştı. Savcıya ifade verdikten sonra Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Mezopotamya Ajansı Editörü Abdurrahman Gök, Jinnews Muhabiri Beritan Canözer ile gazeteciler Mehmet Şah Oruç ve Remzi Akkaya “kuvvetli suç şüphesi” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Ankara merkezli ikinci operasyonda ise Mezopotamya Ajansı Editörü Sedat Yılmaz, eşi ve kardeşi ile Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu gözaltına alınmıştı. 18 Ocak’ta ikinci kez hâkim karşısına çıkan Müftüoğlu hâlâ tutuklu.

VOA tarafından geçilen Van’da aralarında VOA Kürtçe Servisi muhabirinin de bulunduğu üç gazeteci gözaltına alındı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Van’da aralarında VOA Kürtçe Servisi muhabirinin de bulunduğu üç gazeteci gözaltına alındı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Van’da aralarında VOA Kürtçe Servisi muhabirinin de bulunduğu üç gazeteci gözaltına alındı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.