Vali Ali Arslantaş’tan, Avrupa El Ele Vakfı Başkanına Teşekkür

Vali Ali Arslantaş’tan, Avrupa El Ele Vakfı Başkanına Teşekkür

ABONE OL
22:52 - 07/08/2022 22:52
Vali Ali Arslantaş’tan, Avrupa El Ele Vakfı Başkanına Teşekkür
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Burdur ve çevresinde yaşayan ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza manuel ve akülü araba gönderilmesi aynı zamanda Bucak’ta 8 bin metrekare üzerine kurulan huzur bahçesi üzerindeki tesislere 4 engelli çocuğun isminin verilerek engelli çocukların isimlerinin yaşatılması sağlaması nedeniyle, Avrupa El Ele Vakfı Başkanı Cengiz Hocazade’ye teşekkür belgesi verdi.

ENGELLİLRİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Burdur Valisinden aldığı teşekkür belgesiyle ilgili açıklama yapan Cengiz Hocazade şunları söyledi: Ele Ele Vakfımızın amaçlarından biri de Türkiye’deki engellilerin, yaşlıların ve yardıma muhtaç çocukların ihtiyaçlarını karşılamasına ve sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapmaktadır. Nürnberg’de yaşıyorum. Nürnberg de faaliyet gösteren El Ele Konfederasyon e.V ile Münih de faaliyet gösteren El Ele Federasyon e.V isimli derneklerimizin üyeleri tarafından Almanya’nın farklı kentlerinde ‘’topla dağıt ve dinsin ağıt’’ sloganıyla eğlence, dayanışma programları yapıyoruz. Düzenlenen programlardan ve Ele Gazetesine ile Dergisine alınan reklamlardan gelen gelirlerle, kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklarla engelli vatandaşlarımızı sevindiriyoruz.

ENGELLİLER BAKANLIĞI KURULMALI

Türkiye’deki engellilere valiliklerin bilgisi dahilinde dağıtıldığını belirtti. Türkiye’nin yüzde 12’sinin engelli vatandaşlarımızdan oluştuğunu belirten Hocazade, “Meleklerimiz olarak kabul ettiğimiz engellilerimizin sorunlarının çözümü, Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı’ndan alınıp, engellilerimizin sorunlarının çözümü konusunda çalışmalar yapacak olan Engelliler Bakanlığı tarafından çözülebilir” dedi.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN İHALE İLE ALDIĞIMIZ ESKİ BİNALARI TAMİR ETTİRİP ENGELLİLERİN FAYDALANMASINA SUNUYORUZ

Merkezi Antalya’da bulunan El Ele Vakfımız üzerine, Vakıflar Genel Müdürlüğünden aldığımız eski binaları tamir ederek engellilerin ve yaşlıların kullanımına sunuyoruz. Burdur ve Bucak’ta yaşayan engeli kardeşlerimize, yoksul çocuklarımıza ve yaşlılarımıza yönelik yaptığımız çalışmalarımızı takip eden Burdur Valisi Ali Arslantaş, El Ele Vakfı adına Başkanı olarak bana Teşekkür belgesi vermesi bizleri mutlu etti. Burdur valimiz Ali Arslantaş ayrıca, Burdura gönderilen akülü ve manuel engelli arabaların satın alınmasına maddi katkıda bulanan Nürnbergli bazı iş insanlarımızı da unutmayarak onlara da teşekkür belgesi göndermeyi ihmal etmedi.

KİMİN NE ZAMAN ENGELİ OLACAĞINI KİMSE BİLEMEZ

Burdur Valisi Ali Arslantaş ’da bir insanın ne zaman, nerede, nasıl ve ne şekilde engelli olacağını önceden bilemeyiz. Bu nedenle engellilerimizin, yardıma muhtaç çocuklarımızın ve yaşlılarımızın sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarda bulunan kişi, kurum ve kuruluşları tebrik ediyor ve destekliyorum dedi.

VATANDAŞLARIMIZA HİZMET İÇİN VARIZ

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Burdur’daki engelli vatandaşlarımıza akülü ve manuel engelli arabaları gönderen Nürnbergli iş insanlara teşekkür belgesi gönderdi. Teşekkür belgelerini Nürnberg Başkonsolosumuz Serdar Deniz, Turkuaz Restoranda düzenlenen bir yemekli toplantıda sahiplerine verdi. Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, “Vatandaşlarımıza hizmet için varız. Engelli kardeşlerimize sahip çıkalım. Sağlığı iyi olan herkesin din dil ırk ayırımı yapmadan engellilerimizin, yardıma muhtaç çocuklarımızla yaşlılarımızın sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarda biraz daha fazla duyarlı olmalıdır. Vatandaşlarımız birlik, beraberlik ve dayanışma içinde hareket ederse sorunların çözümleri daha da kolaylaşır” dedi.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.