Uzay Turizmi İçin Önemli Gün

Uzay Turizmi İçin Önemli Gün

ABONE OL
17:53 - 11/07/2021 17:53
Uzay Turizmi İçin Önemli Gün
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiliz milyarder Richard Branson, sahibi olduğu Virgin Galactic’e ait uzay aracıyla ilk defa uzaya yolculuk ediyor.

Eğer uçuş planlandığı gibi bugün başarılı şekilde gerçekleşirse Branson özel uzay şirketine sahip ilk uzaya giden insan olacak.

Bu, Branson’ın uzun zamandır hayalini kurduğu an.

New Mexico’dan havalanan uzay aracında Branson’a iki pilot ve şirketin diğer üç çalışanı eşlik ediyor.

Yerel saatle sabah 7’de gerçekleşmesi beklenen yolculuk hava şartları nedeniyle bir süre ertlendi yerel saatle 10:45 gibi yolculuk başladı. Planlarda bir sorun olmaması durumunda Branson ve ekibi dünya yüzeyinin 70 km üzerine çıkacak. Bu yükseklik, dünya atmosferinin sona erdiği ve uzayın başladığı yükseklik olarak niteleniyor.

Uzay aracı içindekiler için birkaç dakika yer çekimi olmayacak ve ardından uzay aracı geri dönüş yolculuğuna başlayacak.

Uçuşun 90 dakika sürmesi bekleniyor.

Bunun ardından da şirketin yılın ilerleyen döneminde ilk müşterilerine bu yolculuğu yaptırmadan önce iki test uçuşu daha yapması bekleniyor. Şirketin amacı 2023 yılından itibaren her yıl 100 uçuş gerçekleştirmek.

Yolcuların her bir koltuk için 300 ile 400 bin dolar arasında bir ücret ödemesi bekleniyor.

Jeff Bezos ve Elon Musk da uzay yolculuğu için şirket kuran isimler. Bezos’un da kurduğu şirkete ait uzay aracıyla ay sonunda aynı yolculuğu yapması bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Uzay Turizmi İçin Önemli Gün haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Uzay Turizmi İçin Önemli Gün haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Uzay Turizmi İçin Önemli Gün haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.