“Üst Düzey IŞİD Yöneticisi Yakalandı”

“Üst Düzey IŞİD Yöneticisi Yakalandı”

ABONE OL
10:29 - 16/06/2022 10:29
“Üst Düzey IŞİD Yöneticisi Yakalandı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD liderliğindeki IŞİD ile mücadele koalisyonu, Suriye’de bu sabah erken saatlerde düzenlenen bir operasyonla üst düzey bir IŞİD yöneticisinin gözaltına alındığını açıkladı.

Koalisyondan yapılan yazılı açıklamada, “Gözaltına alınan kişinin, Suriye’de örgütün üst düzey liderlerinden biri olan, deneyimli bir bomba yapımcısı olduğu” belirtilerek, operasyon sırasında hiçbir sivilin yaralanmadığı ve uçakların hasar görmediği belirtildi.

Koalisyon operasyonun Suriye’nin hangi bölgesinde ve nasıl yapıldığını ise açıklamadı.

“İlk helikopter iniş operasyonu”

Türkiye destekli Suriyeli isyancı gruplardan birinin sözcüsü Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerinin Türkiye sınırının hemen güneyindeki El-Humayra köyüne helikopterle bir baskın düzenlediğini ve bunun bölgedeki ilk operasyon olduğunu söyledi.

Türkiye destekli Suriye Ulusal Ordusu Sözcüsü Yusuf Hamud, ABD yapımı Chinook ve Black Hawk helikopterlerinin operasyona katıldığını kaydetti. Hamud, “Bu, Suriye Ulusal Ordusu’nun kontrolü altındaki bölgelerde gerçekleşen ilk (ABD) helikopter iniş operasyonu” dedi.

Bölgedeki isyancılarla temas halinde olan bir kaynak ise operasyon sırasında çatışma çıktığını söyledi.

ABD özel kuvvetleri Şubat ayında İdlib’de IŞİD lideri Ebu İbrahim El Haşimi El Kureyşi’nin ölümüne yol açan bir helikopter saldırısı düzenlemişti.

Kureyşi, 2019’daki bir ABD baskını sırasında öldürülen IŞİD’in kurucusu Ebubekir El Bağdadi’nin ölümünden bu yana örgüte liderlik ediyordu.

VOA tarafından geçilen “Üst Düzey IŞİD Yöneticisi Yakalandı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Üst Düzey IŞİD Yöneticisi Yakalandı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Üst Düzey IŞİD Yöneticisi Yakalandı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.