Üsse yürüyen gruba polis müdahale etti 

Üsse yürüyen gruba polis müdahale etti 

ABONE OL
14:56 - 06/11/2023 14:56
Üsse yürüyen gruba polis müdahale etti 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Adana’daki ABD Hava Kuvvetleri’ne bağlı 39’uncu Kanat Komutanlığı ile Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’nın konuşlu olduğu İncirlik Hava Üssü önünde İsrail’i protesto gösterisi düzenledi.

İstanbul’dan 3 Kasım günü araçlarıyla hareket eden ‘Filistin İçin Özgürlük Konvoyu’ bugün sabah saatlerinde Adana’ya giriş yaptı.

İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın da çağrısıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelenler de ana konvoyla birleşti.

Alanda VOA Türkçe’ye konuşan vatandaşlar Filistin’e destek için farklı kentlerden geldiklerini belirterek, İsrail’in bir an önce Filistin topraklarından çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin dört bir yanından İncirlik Hava Üssü’ne gelen göstericiler arasında çocuklar da vardı.

Miting alanında konuşan İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise, Gazze’den kadın ve çocukların tahliyesi için müzakerelerin sürdüğünü belirterek, “İslam devletleri füzelerini İsrail’e doğru çevirecekler. Cumhurbaşkanımız da gemilerle yardımları organize etme konusunda destek verecektir. Eğer cihada gidelim istiyorsanız zaten onun da zamanı gelecek’’ diye konuştu.

Öte yandan yerel saatle 14.00 sıralarında, eylemin yapılacağı meydanı dolduran yaklaşık 3 bin kişilik kitleden ayrılan 300 kişilik bir grup, barikatların arkasındaki tarlalardan üs bölgesine girmeye çalıştı.

Atlı polisler ve çevik kuvvet ekipleri, grubu dağıtmak için biber gazı ve TOMA’larla müdahale etti.

Çıkan olaylarda protestocuların yanı sıra 6 polisin de hafif şekilde yaralandığı belirtiliyor.

Ne olmuştu?

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail topraklarına düzenlediği saldırıda çoğu sivil 1400 İsrailli’nin öldürülmesi ve 200’den fazlasının kaçırılmasının ardından İsrail, Gazze’yi tam abluka altına almıştı.

Abluka yüzünden bölgede temel gıda maddeleri, su ve yakıt sıkıntısı yaşanıyor. Yardım malzemesi taşıyan TIR’ların Gazze’ye geçişi de İsrail’in denetimleri nedeniyle yavaş ilerliyor.

İsrail’in Hamas saldırısının ardından başlattığı hava saldırıları ve sınırlı kara harekatında Hamas yetkililerine göre 9 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

VOA tarafından geçilen Üsse yürüyen gruba polis müdahale etti  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Üsse yürüyen gruba polis müdahale etti  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Üsse yürüyen gruba polis müdahale etti  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.