Ürdün’deki saldırıda hayatını kaybeden askerlerin naaşları ABD’ye getirildi, Biden asker aileleriyle biraraya geldi

Ürdün’deki saldırıda hayatını kaybeden askerlerin naaşları ABD’ye getirildi, Biden asker aileleriyle biraraya geldi

ABONE OL
23:26 - 02/02/2024 23:26
Ürdün’deki saldırıda hayatını kaybeden askerlerin naaşları ABD’ye getirildi, Biden asker aileleriyle biraraya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin Ürdün’de İran bağlantılı grupları sorumlu tuttuğu saldırıda hayatını kaybeden 3 Amerikan askerinin naaşları Delaware eyaletindeki Dover Hava Üssü’ne getirildi. Başkan Joe Biden ve eşi Jill Biden ölen askerlerin aileleriyle bir araya geldi.

Pazar günü Ürdün’de bulunan Kule-22 adlı askeri üsse yönelik insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda Çavuş William Jerome Rivers, Çavuş Kennedy Sanders ve Çavuş Breonna Moffett hayatını kaybetmişti.

Hepsi Georgia eyaletinden olan askerlerin naaşlarının getirildiği anlarda, Başkan Joe Biden ve eşi Jill Biden’ın yanı sıra, Savunma Bakanı Lloyd Austin ve ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Brown da oradaydı.

Askerlerin naaşlarının Ürdün’den önce Kuveyt ve daha sonra da Almanya’daki Ramstein Üssü’nden ABD’ye getirildiği belirtildi.

ABD Başkanı Biden 2021 yılında Afganistan’ın başkenti Kabil’de, ABD’nin çekilme sürecinde yaşanan saldırıda hayatını kaybeden 13 askerin naaşları getirildiğinde de hazır bulunmuştu.

Biden yönetimi Ürdün’deki saldırıdan İran bağlantılı grupları sorumlu tutuyor. Beyaz Saray saldırıda Irak’ta faal olduğu bilinen İslami Direniş örgütünü işaret etmişti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin da “kendi seçtikleri yer, zaman ve şekilde” saldırıya karşılık vereceklerini belirtmişti.

VOA tarafından geçilen Ürdün’deki saldırıda hayatını kaybeden askerlerin naaşları ABD’ye getirildi, Biden asker aileleriyle biraraya geldi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ürdün’deki saldırıda hayatını kaybeden askerlerin naaşları ABD’ye getirildi, Biden asker aileleriyle biraraya geldi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ürdün’deki saldırıda hayatını kaybeden askerlerin naaşları ABD’ye getirildi, Biden asker aileleriyle biraraya geldi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.