Umman ve Yemen Arasındaki Tutsak Takasıyla 2 ABD’li Serbest

Umman ve Yemen Arasındaki Tutsak Takasıyla 2 ABD’li Serbest

ABONE OL
19:37 - 15/10/2020 19:37
Umman ve Yemen Arasındaki Tutsak Takasıyla 2 ABD’li Serbest
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yemen’deki Husi milisleriyle Umman arasında mahkum değişimi yapıldı. Yetkililer Umman’ın tutuklu 250 Yemen vatandaşını başkent Sanaa’ya gönderdiğini, bunun karşılığında Yemen’de Husi milislerinin elinde bulunan iki Amerikalı’nın serbest kaldığını açıkladı.

Umman devlet televizyonunda konuya ilişkin yapılan yayında “Sultan Heysem bin Tarık’ın emriyle yetkililer, Sanaa’daki muhataplarıyla Amerikalılar’ın serbest bırakılması ve öncelikle Umman’a getirilmeleri konusunda uzlaştılar” denildi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien tarafından yapılan açıklamada da Yemen’de Husi milisleri tarafından rehin tutulan ABD vatandaşları Sandra Loli ve Mikael Gidada’nın serbest bırakılmasından memnuniyet duyulduğu dile getirilirken halen rehin bulunan Bilal Fatin’in de serbest bırakılması istendi.

Bir yardım kuruluşu çalışanı olan Sandra Loli 3 yıldır, işadamı Mikael Gidada da 1 yıldır Yemen’de tutsaktı.

Takas karşılığı Umman’da tutuklu 250 Yemen vatandaşını taşıyan iki ayrı uçak Yemen’e gitti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O’Brien, Umman Sultanı Heysem bin Tarık’a ve yardımları nedeniyle Suudi Arabistan Kralı’na teşekkürlerini iletti. O’Brien, “ABD Başkanı Donald Trump, yurtdışında tutsak durumda olan ABD’lilerin serbest bırakılarak ülkeye dönmesini öncelikli konu olarak gündeminde tutmayı sürdürüyor” dedi.

Yemen’de Suudi destekli hükümet güçleri ve ayrılıkçı Husi milisleri arasındaki çatışmalar uzun yıllardır devam ediyor. Çatışmalarda bugüne kadar 100 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Yemen’de savaş nedeniyle halkın yüzde 80’i açlık ve yoksulluk çekiyor.

VOA tarafından geçilen Umman ve Yemen Arasındaki Tutsak Takasıyla 2 ABD’li Serbest haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Umman ve Yemen Arasındaki Tutsak Takasıyla 2 ABD’li Serbest haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Umman ve Yemen Arasındaki Tutsak Takasıyla 2 ABD’li Serbest haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.