Uluslararası Uzay İstasyonu’nda İlk Film Çekimi

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda İlk Film Çekimi

ABONE OL
12:54 - 05/10/2021 12:54
Uluslararası Uzay İstasyonu’nda İlk Film Çekimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bir film sahnelerinin çekimi için Rus bir aktris ve yönetmen bugün istasyona doğru yola çıktılar. Bu, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çekilecek ilk sinema filmi olacak.

Rus oyuncu Yulia Peresild ve yönetmen Klim Shipenko, beraberlerinde Rus kozmonot Anton Shkaplerov’la birlikte bugün Kazakistan’daki Baykonur üssünden Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru yola çıktı.

Peresild ve Shipenko, istasyonda 12 gün kalacak ve “Challenge” isimli filmin çekimlerini yapacak. 12 gün sonra ikili, istasyonda görevli bir başka Rus kozmonotla birlikte dünyaya dönecek.

Film, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun Rusya’ya ait modülünde çekilecek. Bazı bilimadamları, çekimlerin istasyondaki Rus kozmonotların çalışmalarını aksatacağı nedeniyle projeye karşı olduklarını belirtti. Rusya’nın yeni modülü Nauka, Temmuz ayında istasyona kenetlendi ancak henüz tam olarak faaliyete geçmedi.

Ekibin, Baykonur’dan fırlatılışın ardından 3 saat sonra Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaşacakları açıklandı.

VOA tarafından geçilen Uluslararası Uzay İstasyonu’nda İlk Film Çekimi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda İlk Film Çekimi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Uluslararası Uzay İstasyonu’nda İlk Film Çekimi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.