Uluslararası Af Örgütü’nden İsrail’e Suçlama

Uluslararası Af Örgütü’nden İsrail’e Suçlama

ABONE OL
17:02 - 01/02/2022 17:02
Uluslararası Af Örgütü’nden İsrail’e Suçlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Uluslararası Af Örgütü yayınladığı son raporla, İsrail’i Filistinliler’e karşı sistematik ayrımcılık, mülksüzleştirme ve dışlama politikası uygulamakla suçladı. Raporda söz konusu uygulamalar “insanlığa karşı suç” olarak nitelendi.

Merkezi Londra’da bulunan Uluslararası Af Örgütü, yapılan araştırmalar sonucu konuya ilişkin 211 sayfalık bir rapor yayınladı. Raporda, İsrail’in Filisitinliler’e ait mülklere el koyması, yasadışı ölümler, zorla yerinden edilme gibi olaylar belgelendi.

İsrail ise bir yıl içerisinde ikinci kez benzer bir raporun hazırlanmasını, nefret gruplarının yalanlarının pekiştirilmesi ve Yahudi düşmanlığını körüklemek girişimi olarak değerlendirdiğini açıkladı. İsrail, Uluslararası Af Örgütü’nü İsrail’i gayrimeşru göstermek ve şeytanlaştırmaya çalışmakla suçladı. Filistin ise raporu memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, raporlar ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İsrail mükemmel değil, ancak uluslararası hukuka bağlı, özgür basın ve güçlü bir Anayasa Mahkemesi denetimine açık bir ülkedir. Ancak İsrail eğer bir Yahudi devleti olmasaydı Uluslararası Af Örgütü, böyle bir rapor hazırlamaya girişmeyecekti. Bunu öne sürmekten nefret ediyorum ama öyle” dedi.

Filistin Kurtuluş Örgütü Yönetim Komitesi Üyesi Bassam El-Salhe’yse yaptığı açıklamada raporun İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerçek durumu ortaya koyduğu değerlendirmesini yaptı.

VOA tarafından geçilen Uluslararası Af Örgütü’nden İsrail’e Suçlama haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Uluslararası Af Örgütü’nden İsrail’e Suçlama haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Uluslararası Af Örgütü’nden İsrail’e Suçlama haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.