Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin yeni direktörü Dr. Monica Bertagnolli, ABD Senatosu’ndan onay aldı

Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin yeni direktörü Dr. Monica Bertagnolli, ABD Senatosu’ndan onay aldı

ABONE OL
22:50 - 09/11/2023 22:50
Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin yeni direktörü Dr. Monica Bertagnolli, ABD Senatosu’ndan onay aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Senatosu, Başkan Joe Biden’ın Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin (NIH) direktörlüğü için aday gösterdiği Dr. Monica Bertagnolli’yi bu görev için onayladı.

Amerika’nın bir numaralı tıbbi araştırmalar dairesi olan NIH’in direktörlüğünü Dr. Lawrence Tabak, vekaleten yürütüyordu.

Kanser cerrahı olan Dr. Monica Bertagnolli, Senato’dan 26’ya karşı 62 oyla onay aldı. NIH’in önceki Direktörü Dr. Francis Collins, 12 yıl bu görevi yürüttükten sonra 2021 yılı Aralık ayında emekli olmuştu.

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanı Xavier Becerra, yaptığı açıklamada, “Dr. Bertagnolli, yeni görevini, ülkemizin hastalıklarla ilgili bilgilerini ileri seviyeye çıkarmak ve NIH’in çığır açan araştırmalarının yenilikçi ve hayat kurtaran tedavi yöntemleri geliştirmesini sağlamak için kullanacak” dedi.

Dr. Monica Bertagnolli, geçen yılın Ekim ayından bu yana, NIH’in en büyük birimi olan Ulusal Kanser Enstitüsü’nün yöneticiliğini yapıyordu. Dr. Bertagnolli, daha önceyse Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde onkoloji profesörü ve Boston’daki Brigham ve Kadın Hastanesi’nde cerrah olarak çalışıyordu.

Dr. Monica Bertagnolli, 2022 yılında bütçesi 45 milyar dolar olan NIH’in ikinci kadın direktörü oldu.

Sanders engelliyordu

Bertagnolli’nin ataması, Mayıs ayında Başkan Biden’ın kendisini NIH Direktörlüğü’ne aday göstermesinden bu yana Vermont Senatörü Bernie Sanders tarafından engelleniyordu.

Sanders, Dr. Bertagnolli’nin reçeteli ilaç fiyatlarının düşürülmesi amacıyla yeterli adımları atarak NIH’in “makul fiyatlandırma” şartnamesini yeniden uygulamaya sokması için garanti almak istiyordu.

Dr. Bertagnolli, 27 enstitüyü bünyesinde barındıran NIH’in yönetimini, kurumun Corona virüsü pandemisine verilen yanıtta oynadığı rol nedeniyle Kongre içinde ve dışında Cumhuriyetçi Parti’nin ileri gelenlerinin eleştiri oklarına maruz kaldığı bir dönemde devralıyor.

Bertagnolli Aralık ayında yaptığı açıklamada, kendisine erken aşama meme kanseri teşhisi konduğunu, cerrahi müdahale ve ilave tedavilere ihtiyacı olacağını, ancak tedaviye son derece olumlu yanıt vermesinin öngörüldüğünü kaydetmişti.

VOA tarafından geçilen Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin yeni direktörü Dr. Monica Bertagnolli, ABD Senatosu’ndan onay aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin yeni direktörü Dr. Monica Bertagnolli, ABD Senatosu’ndan onay aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin yeni direktörü Dr. Monica Bertagnolli, ABD Senatosu’ndan onay aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.