Ukrayna’ya 67 TIR’lık İnsani Yardım

Ukrayna’ya 67 TIR’lık İnsani Yardım

ABONE OL
13:06 - 13/04/2022 13:06
Ukrayna’ya 67 TIR’lık İnsani Yardım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), savaşın başlamasından bu yana Türkiye’nin Ukrayna’ya 67 TIR’lık insani yardım malzemesi gönderdiğini açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, 27 Şubat’ta başlatılan insani yardım seferliği kapsamında bugüne kadar Ukrayna’ya AFAD Başkanlığı tarafından 21 TIR ve 1 mobil mutfak TIR’ı, Sağlık Bakanlığı, belediyeler, Türk Kızılay ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarınca ise 46 TIR olmak üzere toplam 67 TIR insani yardım malzemesi ve 1 mobil mutfak TIR’ı sevk edildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, “Türkiye tarafından Ukrayna halkının acil insani ihtiyaçlarını karşılamak üzere AFAD koordinasyonunda, ilgili kurum/kuruluş ve STK’ların desteğiyle hazırlanan insani yardım malzemelerini, Ukrayna halkına ve bölgedeki Türk vatandaşlarına ulaştırmaya devam ediyoruz” denildi.

Mobil mutfak TIR’ının, 12-18 Mart’ta Romanya’daki Siret Sınır Kapısı’nda sıcak yemek hizmeti sunduğu, 20 Mart’tan itibaren de Ukrayna’nın Lviv kentinde sıcak yemek hizmeti vermeye başladığı belirtildi.

AFAD açıklamasında “Ukrayna’da, insani ihtiyaçları belirlemek, insani yardım faaliyetleri yürütmek ve Türkiye’den gönderilen yardımların eşgüdümünü sağlamak üzere 4 kişilik AFAD insani yardım ekibi, Siret ve Lviv’de çalışmalarına devam ediyor. Siret Sınır Kapısı’nda bugüne kadar yaklaşık 210 bin adet insani yardım malzemesi dağıtıldı” denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen ay yaptığı açıklamada, “Şu anda 50’yi aşkın TIR’ı biz Ukrayna’ya gönderdik, göndermeye devam ediyoruz” demişti.

VOA tarafından geçilen Ukrayna’ya 67 TIR’lık İnsani Yardım haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna’ya 67 TIR’lık İnsani Yardım haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna’ya 67 TIR’lık İnsani Yardım haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.