Ukraynalı 65 savaş esirini taşıyan Rus uçağı düştü

Ukraynalı 65 savaş esirini taşıyan Rus uçağı düştü

ABONE OL
13:17 - 24/01/2024 13:17
Ukraynalı 65 savaş esirini taşıyan Rus uçağı düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rus devlet haber ajansı RIA’ya göre bir Rus Ilyushin Il-76 askeri nakliye uçağı Ukrayna sınırı yakınlarında düştü. Ajans, Savunma Bakanlığı’nın uçağın Rus esirlerle takas edilecek 65 Ukraynalı savaş esirini taşıdığını söylediğini aktardı.

RIA’nın savunma bakanlığından aktardığına göre uçak düştüğünde altı mürettebat ve üç muhafız dahil olmak üzere 74 kişi taşıyordu. Uçağın düşme nedenine ilişkin henüz bir bilgi verilmedi.

Rus milletvekili, Emekli General Andrei Kartapolov, parlamento oturumu sırasında uçağın üç füze tarafından düşürüldüğünü söyledi. Kartapolov bu bilginin kaynağının ne olduğunu ise açıklamadı.

Reuters haber ajansı, uçakta kimlerin bulunduğuna ilişkin ayrıntıları hemen doğrulayamadı, ancak Rusya ve Ukrayna düzenli olarak savaş esirlerini takas ediyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı ve hava kuvvetleri yorum taleplerine ise hemen yanıt vermedi.

Rus güvenlik servisleriyle bağlantılı bir kanal olan Baza tarafından Telegram mesajlaşma uygulamasında yayınlanan ve Reuters tarafından doğrulanan video, Belgorod bölgesindeki Yablonovo köyü yakınlarında yere düşen ve büyük bir alev topuyla patlayan uçağı gösteriyor.

Vali Vyacheslav Gladkov, Belgorod şehrinin kuzeydoğusundaki Korochansky bölgesinde tanımlanamayan bir olay meydana geldiğini ve bölgeyi incelemeye gittiğini söyledi. Müfettişlerin ve acil durum çalışanlarının da olay yerinde olduğunu belirtti.

Il-76 asker, kargo, askeri teçhizat ve silah taşımak üzere tasarlanmış bir askeri nakliye uçağı. Genellikle beş kişilik bir mürettebata sahip bu uçak, 90’a kadar yolcu taşıyabiliyor.

Kremlin, bir muhabirin sorusuna cevaben durumu incelediğini söyledi.

Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesi, Aralık’ta 25 kişinin ölümüne yol açan füze saldırısı da dâhil olmak üzere, son aylarda sık sık Ukrayna’nın saldırılarına maruz kaldı.

VOA tarafından geçilen Ukraynalı 65 savaş esirini taşıyan Rus uçağı düştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukraynalı 65 savaş esirini taşıyan Rus uçağı düştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukraynalı 65 savaş esirini taşıyan Rus uçağı düştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.