Ukrayna’dan Ayrılanların Sayısı 3 Milyona Yaklaştı

Ukrayna’dan Ayrılanların Sayısı 3 Milyona Yaklaştı

ABONE OL
21:40 - 15/03/2022 21:40
Ukrayna’dan Ayrılanların Sayısı 3 Milyona Yaklaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

24 Şubat’ta Rusya’nın saldırılarını başlatmasından bu yana Ukrayna’dan tahliyeler sürüyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, ülkeden ayrılanların sayısı 3 milyona yaklaştı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden (UNHCR) yapılan açıklamada, yaklaşık 2 milyon 950 bin kişi Rusya’nın saldırıları nedeniyle ülkeden ayrılarak başta komşu ülkeler olmak üzere farklı bölgelere sığındı.

Rusya’nın Pazar günü Lviv’deki Yavoriv askeri üssüne saldırısının ardından, şu ana kadar göç oranının daha az olduğu Batı bölgesinden de büyük bir mülteci akını başladı.

Ukraynalı mültecilerin yaklaşık 2 milyonu Polonya’da. Diğerlerinin sığında ülkelerin başında da Slovakya, Macaristan, Romanya ve Moldova geliyor.

Diğer taraftan UNHCR yetkilileri, Batı Avrupa ülkelerine geçen mültecilerin sayısının da 300 bine ulaştığını belirtiyor.

Ukrayna’daki saldırılarını “özel askeri operasyon” olarak nitelendiren Rus yetkililer sivil halkı hedef almadıkları iddialarını sürdürüyor.

İşgalin ilk başladığında ülkeden ayrılanların çoğunlukla diğer ülkelerde yakınları olan kişiler olduğu; ancak son günlerde mülteci konumuna düşenlerin ise çok daha zor koşullar altında mücadele verdikleri belirtiliyor.

Ülkeden ayrılanların önemli bir bölümünü kadınlar, çocuklar ve yaşlılar oluşturuyor. 25 Şubat’ta seferberlik ilan edilen Ukrayna’da 18 ile 60 yaş arası erkeklerin ülkeden ayrılmasına izin verilmiyor.

VOA tarafından geçilen Ukrayna’dan Ayrılanların Sayısı 3 Milyona Yaklaştı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna’dan Ayrılanların Sayısı 3 Milyona Yaklaştı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna’dan Ayrılanların Sayısı 3 Milyona Yaklaştı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.