Ukrayna’dan 3 Tahıl Gemisi Daha Yola Çıktı

Ukrayna’dan 3 Tahıl Gemisi Daha Yola Çıktı

ABONE OL
13:01 - 05/08/2022 13:01
Ukrayna’dan 3 Tahıl Gemisi Daha Yola Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Milli Savunma Bakanlığı, mısır taşıyan üç yük gemisinin Ukrayna’dan hareket ettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ukrayna’dan İrlanda’ya gidecek olan ve 33 bin ton mısır taşıyan Panama bayraklı “Navıstar” isimli gemi Odessa Limanı’ndan hareket etti. Gemi İstanbul’un kuzeyinde Müşterek Koordinasyon Merkezi (MKM) tarafından denetlenecek.

13 bin ton mısır taşıyan ikinci gemi de Ukrayna’dan İngiltere’ye gitmek üzere Çernomorsk Limanı’ndan hareket etti. Malta bayraklı “Rojen” isimli geminin seyri de MKM tarafından takip ediliyor.

Ukrayna’nın Çernomorsk Limanı’nda bekleyen “Polarnet” isimli Türk bayraklı gemi ise Karasu’ya gelmek üzere hareket etti. 12 bin ton mısır taşıyan gemi Karasu’ya varmadan önce İstanbul’un kuzeyinde Müşterek Denetleme Timi tarafından denetime tabi tutulacak.

Bu arada Ukrayna’nın Çernomorsk Limanı’ndan tahıl almaya gitmek üzere İstanbul’un kuzeyindeki demir yerinde bulunan Barbados bandıralı “Fulmar S” isimli boş geminin de Müşterek Koordinasyon Merkezi timi tarafından bu sabah denetimine başlandı.

Rusya-Ukrayna savaşının ardından Ukrayna’dan yapılan tahıl ihracatı durmuş, savaş gıda krizine neden olmuştu.

İstanbul’da 22 Temmuz’da imzalanan ‘‘Ortak Tahıl Koridoru’’ anlaşmasıyla Ukrayna’dan yapılan tahıl ihracatının yeniden başlaması hedeflendi.

Anlaşma kapsamında önceki gün, Ukrayna’dan hareket eden ilk kuru yük gemisi İstanbul açıklarına geldi. Karadeniz limanlarından çıkan ilk gemi olan “Razoni”de MKM tarafından yapılan denetimin ardından gemi önceki gün Lübnan’a doğru hareket etmişti.

MKM’de Ukrayna, Rusya, Türkiye ve Birleşmiş Milletler yetkilileri bulunuyor.

Dünyanın beş büyük tahıl ihracatçı ülkesinden biri olan Ukrayna’nın 2021 yılına ait tahıl hasadının 20 milyon tonu ihraç edilmeyi bekliyor.

VOA tarafından geçilen Ukrayna’dan 3 Tahıl Gemisi Daha Yola Çıktı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna’dan 3 Tahıl Gemisi Daha Yola Çıktı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna’dan 3 Tahıl Gemisi Daha Yola Çıktı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.