“Ukrayna’da Binden Fazla Sivil Hayatını Kaybetti”

“Ukrayna’da Binden Fazla Sivil Hayatını Kaybetti”

ABONE OL
14:03 - 25/03/2022 14:03
“Ukrayna’da Binden Fazla Sivil Hayatını Kaybetti”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana en az bin 35 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 650 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Açıklamada ayrıca hayatını kaybedenler arasında 90 çocuk bulunduğu belirtilerek Ukrayna’nın, Mariupol gibi şehirlerinde devam eden çatışmalar dolayısıyla raporlamada gecikmeler yaşandığına ve sayıların daha fazla olduğunun tahmin edildiğine dikkat çekildi.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ise, ülkede şimdiye kadar 4,3 milyon çocuğun yerlerinden edildiğini, bunlar arasında Ukrayna’dan ayrılan 1,8 milyon çocuğun bulunduğunu bildirdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, bu hafta 44 milyon nüfuslu Ukrayna’da, savaşın başlamasından bu yana 10 milyon Ukraynalı’nın ülkeyi terk ettiğini, ayrılanların 3,5 milyonunun da başka ülkelere sığındığını açıklamıştı.

Ukraynalılar en çok Polonya, Romanya ve Moldova gibi komşu ülkelere sığınıyor.

ABD yönetimi dün, Rus işgalinden kaçan 100 bin Ukraynalı’yı mülteci olarak kabul edeceğini duyurdu.

VOA tarafından geçilen “Ukrayna’da Binden Fazla Sivil Hayatını Kaybetti” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Ukrayna’da Binden Fazla Sivil Hayatını Kaybetti” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Ukrayna’da Binden Fazla Sivil Hayatını Kaybetti” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.