Ukrayna Saldırısı TBMM’de Görüşülüyor

Ukrayna Saldırısı TBMM’de Görüşülüyor

ABONE OL
13:52 - 02/03/2022 13:52
Ukrayna Saldırısı TBMM’de Görüşülüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’nin Rusya’ya yaptırım uygulayamaması ve Dışişleri Bakanlığı’nın Ukrayna’dan Türk vatandaşlarını savaş başlamadan tahliye etmemesi bugün TBMM’deki gizli oturumda en önemli tartışma başlıkları.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün saat 14.00’te TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerini bilgilendirmek üzere yerini aldı.

TBMM Genel Kurulu, MHP’li TBMM Başkanvekili Celal Adan yönetiminde açıldığında ilk önce AKP Grubu’nun “gizli oturum” yapılması için sunduğu önergesi oylamaya sunuldu ve oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece Çavuşoğlu’nun yapacağı bilgilendirme ve sonrasında muhalefet eleştirileri basına ve kamuoyuna kapalı şekilde gerçekleşecek.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gizli oturum öncesinde kameralar karşısına geçti ve muhalefetin görüşü alınmadan AKP Grubu’nun gizli oturum kararı almasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı güvenlik zirvesinde AKP yöneticileri katılımı söz konusuyken TBMM’ye ancak bugün CHP olarak dünkü başvuruları ardından bilgilendirme kararı alınabildiğini anlatan Özel, Türkiye adına Erdoğan’ın “Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saldırılması kabul edilemez” açıklamasına rağmen Rusya’ya yönelik yaptırımlar uygulayamadığını söyledi.

Özel, Türk vatandaşlarının Ukrayna’dan tahliyesinde ise çok geç kalındığını ve bu nedenle savaş atmosferinde mahsur kalan vatandaşlar için hayati tehlike oluştuğunu ifade etti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun ekranlara her akşam çıkmasına rağmen tahliyeler konusunda iyi yönetim sergilenmediğini kaydeden Özel, “AKP’nin algı operasyonu yürüttüğünü” eleştirisinde bulundu.

VOA tarafından geçilen Ukrayna Saldırısı TBMM’de Görüşülüyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna Saldırısı TBMM’de Görüşülüyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna Saldırısı TBMM’de Görüşülüyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.