Ukrayna Krizinde İstanbul Buluşması

Ukrayna Krizinde İstanbul Buluşması

ABONE OL
16:57 - 28/03/2022 16:57
Ukrayna Krizinde İstanbul Buluşması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakereler bu hafta İstanbul’da yapılacak.

Heyetlerin bugün İstanbul’a gelmesi, toplantılara ise yarın başlanması bekleniyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, yüz yüze müzakerelerin yarın İstanbul’da başlayabileceğini söyledi. Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski arasında olası bir görüşme konusunda ise bir ilerleme kaydedilmediğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da Sırp basınına verdiği demeçte, tarafların temel konularda anlaşmaya yaklaştığı zaman Putin ile Zelenski’nin görüşmesi gerektiğini, şu anda yapılacak bir görüşmenin “verimsiz olacağını” savundu.

İstanbul müzakereleri öncesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün, Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Ukrayna’daki son durum ve İstanbul’da Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında gerçekleştirilecek müzakereler ele alındı.

Çavuşoğlu dün de, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüşmüştü. Çavuşoğlu sosyal medya hesabından, “Toplantıların kalıcı ateşkesle sonuçlanarak barışa vesile olmasını ümit ediyoruz” diye yazdı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan telefon görüşmesinde iki liderin, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul’da yapılması konusunda mutabık kaldığını açıklamıştı.

Ukrayna ile Rusya Dışişleri Bakanları, savaşın başlamasının ardından ilk kez Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılan Antalya Diplomasi Forumu’nda 10 Mart’ta bir araya gelmişti.

Bu arada, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin Özel Kalem Yardımcısı Ihor Zhovkva yaptığı açıklamada, “”Türkiye, gelecekte güvenliğimizin garantörü olabilecek ülkeler arasında yer alıyor” dedi.

VOA tarafından geçilen Ukrayna Krizinde İstanbul Buluşması haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna Krizinde İstanbul Buluşması haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna Krizinde İstanbul Buluşması haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.