Ukrayna: “Kırım’da Rus donanmasına ait bir gemi vuruldu”

Ukrayna: “Kırım’da Rus donanmasına ait bir gemi vuruldu”

ABONE OL
14:43 - 26/12/2023 14:43
Ukrayna: “Kırım’da Rus donanmasına ait bir gemi vuruldu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ukrayna hava kuvvetleri bugün yaptığı açıklamada, Kırım sularında konuşlu büyük bir Rus çıkarma gemisini vurduğunu duyurdu.

En az bir kişinin ölümüne neden olan gece saldırısında Kırım’daki büyük bir Rus savaş gemisini seyir füzeleriyle vurdu.

Interfax haber ajansının aktardığına göre, Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Feodosia limanına havadan fırlatılan füzelerle saldırdığını ve Novocherkassk adlı büyük çıkarma gemisinin hasar gördüğünü kabul etti.

Kremlin’den yapılan açıklamada Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu’nun Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’i saldırı hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirdiği belirtildi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy Ihnat, tank ve zırhlı araç taşıyabilen ve karaya asker çıkarmak için kullanılabilen Novocherkassk’ın yeniden hizmete girmesinin zor olacağını düşündüğünü söyledi.

Açıklama, Kırım’ın Rusya tarafından atanan valisinin Kiev’in saldırısının Feodosia Limanı’nda yangına yol açtığını söylemesi ardından geldi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mikola Oleşçuk, Telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Rusya’daki filo gittikçe küçülüyor. Hava Kuvvetleri pilotlarına ve emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan diğer açıklamada da pilotların yerel saatle gece 02.30 sularında Feodosia limanına seyir füzeleriyle saldırarak Rus Karadeniz filosuna ait “Novocherkassk” isimli gemiyi vurduğu bildirildi.

Ukrayna, patlamanın roket değil, mühimmat patlaması olduğunu ve bu nedenle geminin sağlam kalmasının zor olduğunu kaydetti.

Ukrayna’nın saldırıda seyir füzeleri kullandığı ve bu füzeleri İngiltere ve Fransa’dan tedarik ettiği biliniyor.

Telegram’daki Rus haber kaynaklarında yayınlanan ve limandan çekildiği iddia edilen görüntülerde güçlü patlamalar ve alevler görülüyor.

Kırım’ın Rusya tarafından atanan valisi Sergey Aksyonov Telegram üzerinden yaptığı açıklamada bir kişinin öldüğünü söyledi. RIA haber ajansı ise dört kişinin yaralandığını bildirdi.

Sergey Aksyonov, Ukrayna saldırısının kentin liman bölgesinde bir yangına yol açtığını ve yangının derhal kontrol altına alındığını söyledi.

Aksyonov, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, “İlgili tüm acil servisler olay yerinde. Birkaç evin sakinleri tahliye edilecek” dedi.

Saldırının ardından teknik nedenlerden dolayı trenlerin Feodosia’dan kalkmayacağı ve Feodosia’da trafiğin kısmen engellendiği de atanan yönetim tarafından paylaşıldı.

Yaklaşık 69 bin kişilik nüfusa sahip Feodosia kasabası, Kırım Yarımadası’nın güney kıyısında yer alıyor.

Telegram’daki çeşitli Rus haber kaynaklarında yayınlanan görüntülerde, liman bölgesinde güçlü patlamalar ve yangınlar görülüyor.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 22 aydır sürüyor. Taraflar sıklıkla birbirlerini suçlayıcı açıklamalar yapıyor. Rusya 2014 yılında Kırım’ı ilhak etmiş, uluslararası tepkiye neden olmuştu.

VOA tarafından geçilen Ukrayna: “Kırım’da Rus donanmasına ait bir gemi vuruldu” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna: “Kırım’da Rus donanmasına ait bir gemi vuruldu” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna: “Kırım’da Rus donanmasına ait bir gemi vuruldu” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.