Ukrayna AB Üyesi Olacak mı?

Ukrayna AB Üyesi Olacak mı?

ABONE OL
13:09 - 18/04/2022 13:09
Ukrayna AB Üyesi Olacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin özel kalem yardımcısı Ihor Zhovkva, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecini başlatacak belgeyi doldurduklarını söyledi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 8 Nisan’da Kiev’e yaptığı ziyarette sorular içeren ve AB üyelik başvurusunun ilk adımı olan belgeyi Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’ye vermişti.

Zhovkva Ukrayna resmi televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Belge, Ukrayna tarafından tamamlandı” diyerek, bundan sonra AB Komisyonu’nun Ukrayna’nın gerekli üyelik kriterlerine uyumu konusunda tavsiyelerde bulunmasının bekleneceğini kaydetti.

Zhovkva, “Tavsiyenin olumlu olmasını bekliyoruz ve ardından top AB üyesi ülkelerde olacak” diye konuştu.

Ihor Zhovkva, Ukrayna’nın Haziran ayında planlanan Avrupa Konseyi toplantısı sırasında AB üyeliği için aday ülke statüsü kazanmayı beklediğini sözlerine ekledi.

Avrupa Konseyi toplantısının 23-24 Haziran’da yapılması planlanıyor.

AB’den 50 milyon Euro’luk yardım

Bu arada, AB Komisyonu’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, AB’nin Ukrayna’ya 50 milyon Euro daha insani yardımda bulunacağı belirtildi.

Açıklamada, bu miktarın 45 milyon Euro’sunun Ukrayna’daki insani yardım projelerine, geri kalan 5 milyon Euro’sunun ise savaşın başlamasının ardından çok sayıda Ukraynalının göç ettiği komşu Moldova’ya ayrıldığı belirtildi.

Fonun, acil tıp hizmetlerine, güvenli içme suyuna ve hijyene, barınma ve korunmaya, nakit desteğine ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı girişimlere harcanacağı açıklandı.

AB şimdiye kadar Ukrayna’ya 143 milyon Euro’luk insani yardım sağladı.

VOA tarafından geçilen Ukrayna AB Üyesi Olacak mı? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna AB Üyesi Olacak mı? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna AB Üyesi Olacak mı? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.