Twitter’dan Musk’ı Engellemek İçin “Zehirli Hap” Adımı 

Twitter’dan Musk’ı Engellemek İçin “Zehirli Hap” Adımı 

ABONE OL
23:18 - 15/04/2022 23:18
Twitter’dan Musk’ı Engellemek İçin “Zehirli Hap” Adımı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Twitter’dan yapılan açıklamada, Tesla CEO’su Elon Musk’ın şirketin tamamını satın alma önerisine yanıt olarak yönetim kurulunun “zehirli hap” olarak adlandırılan savunma mekanizmasını devreye sokmayı oybirliğiyle kabul ettiği bildirildi.

Twitter, resmi olarak “sınırlı süreli hissedar hakları planı” olarak adlandırılan önlemin, tek bir kişinin hissedarlara prim ödemeden ya da yönetim kuruluna daha fazla süre tanımadan şirketin kontrolunu eline geçirmesi olasılığını azaltarak yatırımcılarının “yatırımlarının tam değerini görmelerini” sağladığını kaydetti.

Twitter’ın bu planı, Musk’ın yüzde 9 olan toplam hisselerinin yüzde 15 ya da daha fazla oranda artması durumunda devreye girecek. Ancak böyle bir durumda bile Musk, mevcut yöneticileri oylamayla saf dışı bırakarak şirketin kontrolunu ele geçirebilir. Twitter’dan yapılan açıklamada, planın, şirketin “çıkarlarının en iyisine” hizmet etmesi durumunda yönetim kurulunun şirketin satın alınmasına ilişkin bir öneriyi kabul etmesini engellemeyeceğini bildirildi.

Twitter, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan başvurunun dosyasında, Musk’ın şirketi 43 milyar dolar nakit paraya satın alma teklifinde bulunduğunu açıkladı. Musk, dosyada, Twitter’ın kullanıcılarıyla arasında güven inşa edebilmesi için “özel bir şirket olarak değişimden geçmesi gerektiğini” kaydetti.

Musk, dosyada, “İfade özgürlüğünün işleyen bir demokrasi için toplumsal bir zorunluluk olduğuna inanıyorum. Ancak farkına vardım ki şirket, mevcut haliyle ne gelişebilir ne de bu toplumsal zorunluluğa hizmet edebilir” ifadelerini kullandı.

Musk dün, TED 2022 konferansı kapsamında katıldığı söyleşide, “Azami oranda güvenilir ve son derece kapsayıcı olan kamusal bir platforma sahip olmak, medeniyetin geleceği için olağanüstü büyük önem taşıyor” dedi.

Elon Musk, 31 Ocak’tan bu yana neredeyse her gün Twitter hisseleri satın aldığını, son haftalarda SEC’ye yaptığı başvuruları açıklayarak ortaya koydu. Sadece yatırım yönetimi şirketi Vanguard Group daha fazla Twitter hissesini kontrol ediyor. Salı günü New York’ta bir federal mahkemede açılan dava, Musk’ın daha ucuza daha fazla hisse satın almak için daha önceden aldığı Twitter hisselerini açıklamayı yasadışı olarak geciktirdiğini iddia ediyor.

Elon Musk’ın Twitter hisselerinin yüzde 9’unu satın aldığını açıklamasından sonra şirket, Musk’a, geri kalan hisselerin yüzde 14,9’undan fazlasına sahip olamayacağı şartıyla yönetim kurulunda sandalye teklifinde bulunmuştu. Ancak Twitter, beş gün sonra Musk’ın bu teklifi reddettiğini açıkladı.

Menkul kıymetler şirketi uzmanı Daniel Ives, “zehirli hap” olarak adlandırılan yöntemin “öngörülebilir” bir savunma manevrası olduğunu, ancak “zafiyet işareti” olarak da algılanabileceğini ve Wall Street tarafından memnuniyetsizlikle karşılanabileceğini kaydetti.

VOA tarafından geçilen Twitter’dan Musk’ı Engellemek İçin “Zehirli Hap” Adımı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Twitter’dan Musk’ı Engellemek İçin “Zehirli Hap” Adımı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Twitter’dan Musk’ı Engellemek İçin “Zehirli Hap” Adımı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.