Twitter’dan Elon Musk’a Dava

Twitter’dan Elon Musk’a Dava

ABONE OL
22:48 - 13/07/2022 22:48
Twitter’dan Elon Musk’a Dava
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Sosyal medya platformu Twitter, 44 milyar dolarlık satış anlaşmasını ihlal ettiği gerekçesiyle Elon Musk’a dava açtı. Twitter, mahkemeden, dünyanın en zengin insanı Musk’ın hisse başına 54,20 dolardan şirket alımını tamamlaması kararını vermesini talep ediyor.

ABD’nin Delaware eyaletindeki mahkemede açılan davada “Anlaşılan Musk fikrini rahatça değiştirip, şirketi hedef alarak faaliyetlerini sekteye uğratabileceğini ve hissedar değerini yok ederek anlaşmadan geri adım atabileceğini düşünüyor” denildi.

Davanın Amerikan borsalarının en büyük hukuk mücadelelerinden biri olması bekleniyor.

Elektrikli araç şirketi Tesla ve Space X’in sahibi olan Elon Musk, Cuma günü Twitter’ın bot hesaplara ilişkin bilgi paylaşmadığı gerekçesiyle anlaşmayı sonlandırdığını açıklamıştı.

Twitter ise Musk’ın öne sürdüğü bu gerekçelerin asılsız bahaneler olduğunu ve anlaşmadan geri çekilmek istemesinin özellikle de teknoloji hisselerinde borsada gözlemlenen düşüşle ilgili olduğunu savundu.

Elon Musk’tan ise davayla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Açılan davada Twitter, Musk’ı şirket ve faaliyetleri üzerinde olumsuz etkiye yol açan anlaşma ihlallerinden sorumlu tuttu.

Sosyal medya platformunun hisseleri bugün 34,06 dolara düştü. Şirketin hisseleri, satış anlaşmasının açıklandığı Nisan ayında 50 dolar üzerinde seyrediyordu.

Musk’un servetinin asıl kaynağı olan Tesla’nın hisseleri anlaşma açıklandığından bu yana yüzde 30 değer kaybetti.

Hukuk uzmanları kamuoyuna açık bilgilerden anlaşıldığı kadarıyla davada Twitter’ın avantajlı konumda olabileceğini belirtiyor.

Hukuk uzmanlarına göre bunun sebeplerinden biri Elon Musk’ın şirket satışları öncesinde geleneksel olan incelemeyi yapmayı reddetmiş olması.

VOA tarafından geçilen Twitter’dan Elon Musk’a Dava haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Twitter’dan Elon Musk’a Dava haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Twitter’dan Elon Musk’a Dava haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.