Tutuklu Gazeteciler İçin Kampanya

Tutuklu Gazeteciler İçin Kampanya

ABONE OL
19:12 - 02/11/2022 19:12
Tutuklu Gazeteciler İçin Kampanya
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

HDP’ye yakın Kürt medya kurumları Mezopotamya Ajansı ve Jin News’e geçen hafta 6 ilde düzenlenen operasyonda 9 gazetecinin tutuklanması üzerine meslektaşları kampanya başlattı.

‘Bir Haber De Senden’ kampanyası kapsamında, başka kurumlarda veya serbest çalışan gazetecilere, çalışanları tutuklanan Mezopotamya Ajansı ve Jinnews’e haber göndererek destek olmaları istendi.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) tarafından başlatılan ‘Bir Haber De Senden’ kampanyası, Diyarbakır’da düzenlenen basın açıklamasıyla duyuruldu.

Yenişehir ilçesindeki Sanat Sokağında düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda gazeteci katıldı.

Açıklamadan önce pankart açan gazeteciler tepkilerini Türkçe ve Kürtçe sloganlarla dile getirdi.

Grup adına açıklama yapan DFG Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, meslektaşlarına Mezopotamya Ajansı ve Jin News’e haberleriyle destek verme çağrısı yaptı.

Açıklamadan sonra VOA Türkçe’ye konuşan gazeteciler sansür çabalarının yeni olmadığına dikkat çekerek, son operasyonların seçim sürecinde yapılmış olmasının dikkat çekici olduğunu söyledi.

VOA tarafından geçilen Tutuklu Gazeteciler İçin Kampanya haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Tutuklu Gazeteciler İçin Kampanya haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Tutuklu Gazeteciler İçin Kampanya haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.