Türklerin Almanya`da büyük başarısı

Türklerin Almanya`da büyük başarısı

ABONE OL
14:38 - 28/10/2019 14:38
Türklerin Almanya`da büyük başarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Aşağı Saksonya’nın başkenti Hannover’de 27 Ekim’de yapılan büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerine Yeşiller’in adayı olarak giren Türkiye kökenli Belit Onay kazandı gibi. %32,3 Oy alan Belit Onay ile %32,2 Oy alan rakibi Eckhard Scholz (Hristiyan Demokrat Partisi adayı) berabere kaldılar.

70 yıldır Hannover’i yöneten Sosyal Demokratların adayı Marc Hansmann ise sadece yüzde 23,5 oy alabildi. Hannover Büyükşehir Belediye başkanlığı için 10 Kasım’da tekrarlanacak olan seçimde Belit Onay’ın kazanacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Eğer Belit Onay, 10 Kasım’daki ikinci tur seçimlerde galip gelirse, Türkiye’nin Almanya göç tarihinde bir ilk yaşanacak. İlk defa bir Türk göçmen Avrupa’nın en önemli bir Eyalet Başkenti Büyükşehir Belediyesinin ilk belediye başkanı olacak.

Siyesi çevrelere göre, 10 Kasım’da yapılacak ikinci tur seçimlerde %32,2 oy alan Hristiyan Demokrat Partisi (CDU) adayı Eckhart Scholz’un şansı yok. Zira 70 yıldır Hannover’i yöneten ama seçimi %22,5 oy ile seçimi kaybeden Sosyal Demokratlar CDU’a oy vermez Yeşillerin Adayı Belit Onay’ı tercih ederler.

Hannover belediye başkanlığı ilk kez Türkiye kökenli birinin aday olduğunu belirten Belit Onay, seçimi kazanması halinde Hannover’in değiştireceği, bilhassa doğa kirliliği ve göçmenler konusunda projeler yapacağını ifade etti. Onay, göçmenlerin göçmenlikten kaynaklanan sorunları bulunduğunu belirterek bir göçmen çocuğu olarak sorunları ve çözüm yollarını iyi bildiğini söyleyerek, göçmen kökenli herkesi sandığa davet etti.

Hannover Merkezli Avrupalı Türk İşadamları Birliği (BTEU) Başkanı Dr. Ahmet Güler sonuçların Almanya tarihinde bir ilk olduğunu belirterek, “İyi eğitim almış Türkiye kökenli gençler Avrupa siyasetinde büyük başarılara imza atıyorlar, milletvekili, belediye başkanı oluyorlar. Ancak kurumumuzda da bir ara görevli olan Belit Onay’ın başarısı farklı değerlendirilmelidir. Zira Belit Onay Avrupa’nın en önemli başşehirlerinden birisi olan Hannover halkının güvenini kazandı ve oylarını aldı. Bu başarı yabancı düşmanlığına karşı ve çok önemli bir gelişmedir. Belit Onay diğer gençlerimize bir rol model olacaktır. Bütün göçmen kökenleri 10 Kasım’da Belit Onay’ı desteklemeye davet ediyoruz” dedi.

 

Foto: Dr. Ahmet Güler (Facebook)

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.