“Türkiye’ye F-16 satışı konusunda ilerlemeye dair bu aşamada bir yorumumuz yok”

“Türkiye’ye F-16 satışı konusunda ilerlemeye dair bu aşamada bir yorumumuz yok”

ABONE OL
01:23 - 04/01/2024 01:23
“Türkiye’ye F-16 satışı konusunda ilerlemeye dair bu aşamada bir yorumumuz yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD’nin Türkiye’ye F-16 savaş uçakları ve modernizasyon kitleri satışına ilişkin sürece dair değerlendirmelerde bulundu. Miller günlük basın brifinginde konuyla ilgili bir soru üzerine, bu aşamada, ne zaman ilerleme kaydedileceğine dair yorum yapmak istemediğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD yönetiminin Türkiye’ye F-16 savaş uçakları ve modernizasyon kitleri satışı konusunun Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylamasıyla bağlantılı olmaması gerektiği görüşünü bir kez daha dile getirdi.

ABD Kongresi içinde bu konuda farklı görüşler olduğuna dikkat çeken Miller, “Biz net bir biçimde Türkiye’ye F-16 ve modernizasyon kitleri satışı konusunun Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğine onay vermesiyle bağlantılı olmaması gerektiğini dile getirdik. Ancak bu iki konuyu birbiriyle bağlantılı gören Kongre üyeleri var. Dolayısıyla şu aşamada, bu konuda ne zaman ilerleme kaydetmeye hazır hale geliriz, yorum yapmak istemiyorum” dedi.

Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliği konusunda attığı adımlardan ABD yönetiminin duyduğu memnuniyeti dile getiren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, aynı zamanda “Türkiye’nin attığı bazı adımlar nedeniyle Kongre’de engellerle karşılaştık ve bu engelleri aşmaya çalıştık. Bunları mümkün olduğunca özenli bir şekilde aşmaya çalışıyoruz, ancak şunu söyleyebilirim ki; bu iki konuda da ilerleme kaydedilmesini sağlayacak en iyi şey Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylamak üzere bir an önce harekete geçmesi olacaktır” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen “Türkiye’ye F-16 satışı konusunda ilerlemeye dair bu aşamada bir yorumumuz yok” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türkiye’ye F-16 satışı konusunda ilerlemeye dair bu aşamada bir yorumumuz yok” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türkiye’ye F-16 satışı konusunda ilerlemeye dair bu aşamada bir yorumumuz yok” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.