Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ailesiyle vedalaştı

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ailesiyle vedalaştı

ABONE OL
09:32 - 19/01/2024 09:32
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ailesiyle vedalaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’nin uzaya gitmeye hazırlanan ilk astronotu Alper Gezeravcı, Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’de AX-3 misyonunun diğer üyeleriyle birlikte ailesiyle vedalaştı.

Gezeravcı, yumruklarını kaldırarak aile üyeleriyle selamlaştı. Uluslararası Uzay İstasyonu’na gitmek üzere son hazırlıklarını yapacak olan astronotlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gezeravcı ailesiyle yumruklarını havaya kaldırarak vedalaştı.

Toplam dört kişilik Ax-3 mürettebatı, SpaceX Falcon 9 roketi tarafından SpaceX Dragon uzay aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’na hareket ediyor.

Misyonda yer alacak diğer astronotlar ise ABD ve İspanya çifte vatandaşı, Ax-3 Kaptanı Michael López-Alegría, İtalya’yı temsil eden Pilot Walter Villadei ve İsveç’i temsil eden Misyon Uzmanı Marcus Wand.

AX-3 misyonunun dört kişilik mürettebatı.

AX-3 misyonunun uzaya fırlatılması 18 Ocak olarak planlanmış ancak fırlatmaya saatler kala bir gün sonraya 19 Ocak’a ertelendiği açıklanmıştı.

Alper Gezeravcı, uzay üssünde çok sayıda deneyi de Türkiye adına hayata geçirecek.

Alper Gezeravcı’nın ve Türkiye’nin ilk uzay yolculuğunun canlı olarak izlenebilmesi için Ankara Kızılay ve İstanbul Taksim Meydanı’nda planetaryum da kuruldu. ⁣

Alper Gezeravcı kimdir?

Axiom Space internet sitesinde yer alan özgeçmişine göre 1979’da Mersin’in Silifke ilçesinde doğan Gezeravcı, İstanbul Hava Harp Okulu’nda Elektronik Mühendisliği lisans eğitimi aldı.

Gezeravcı, yüksek lisansını ise Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü’nde tamamladı.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı

Türk Hava Kuvvetleri’nde savaş pilotu olarak görev yapan Gezeravcı, T-41, SF-260, T-37, T-38, F-5, KC-135 ve F-16 dahil birçok uçakta 15 yıllık uçuş deneyimine sahip.

Yedi yıl boyunca Türk Hava Yolları’nda kaptan pilot olarak görev yapan Gezeravcı, son olarak Adana’daki 10. Üs Komutanlığı’nda Standardizasyon Filosu Akademik Kanat Komutanı olarak görev yapıyordu.

VOA tarafından geçilen Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ailesiyle vedalaştı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ailesiyle vedalaştı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ailesiyle vedalaştı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.