Türkiye’de Maymun Çiçeği Vaka Sayısı 5’e Yükseldi

Türkiye’de Maymun Çiçeği Vaka Sayısı 5’e Yükseldi

ABONE OL
17:56 - 02/08/2022 17:56
Türkiye’de Maymun Çiçeği Vaka Sayısı 5’e Yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’de Maymun Çiçeği salgınına yakalananların sayısı 5’e yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakalardan 4’ünün tedavi edildiğini bir kişinin tedavisinin sürdüğü açıkladı.

Tüm dünyada yayılmaya başlayan Maymun Çiçeği hastalığı Türkiye’de de görülüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye bir vaka görüldüğünü ilk olarak 30 Haziran tarihinde açıklamıştı. Dün de son duruma ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Bakan Koca, Türkiye’de görülen vaka sayısının beş kişiye yükseldiğini söyledi.

Koca, hastalanan kişilerin ve yakın çevrelerinin izolasyona alındığını söylerken mevcut hastalardan dört kişinin tedavilerinin tamamlandığını bir kişininse izolasyonda tutulmaya devam ettiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Koca Maymun Çiçeği hastalığının Türkiye için şu aşamada bir salgın riski taşımadığını söyledi. Hastalığın yayılmakta olduğu ABD’deyse son olarak New York dahil bazı eyaletlerde acil durum ilan edildi. Benzer şekilde San Francisco şehri de acil durum ilan etti.

Dünya genelinde bugüne dek yaklaşık 20 bin vaka tespit edilirken bu vakalardan 4 bine yakın ABD’de görüldü.

VOA tarafından geçilen Türkiye’de Maymun Çiçeği Vaka Sayısı 5’e Yükseldi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’de Maymun Çiçeği Vaka Sayısı 5’e Yükseldi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’de Maymun Çiçeği Vaka Sayısı 5’e Yükseldi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.