Türkiye’de Deprem Tatbikatı Günü

Türkiye’de Deprem Tatbikatı Günü

ABONE OL
11:35 - 12/11/2022 11:35
Türkiye’de Deprem Tatbikatı Günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’de bugün saat 18:57’de ülke genelinde deprem tatbikatı yapılacak. 1999 yılında yaşanan Düzce depreminin yıldönümünde yapılacak tatbikat Türkiye ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de uygulanacak. Bu ülke genelinde yapılan ilk genel deprem tatbikatı olacak.

Afet ve Acil Durumlar Yönetimi AFAD tarafından yapılan açıklamada, panik yaratmamak adına sirenler çalınmayacağını açıkladı. Ancak saat 18:57’de TRT’ye bağlı TV ve radyo kanallarından uyarılar yayınlanacak. Ayrıca AFAD tarafından tüm cep telefonlarına tatbikat uyarı mesajı gönderilecek.

“Çök, kapan, tutun” tatbikatı olarak isimlendirilen tatbikat sırasında ayrıca cami ve belediye hoparlörlerinden de bilgilendirme duyuruları yapılacak.

Tatbikat sırasında vatandaşların sırtları bulundukları mekandaki pencerelere dönük şekilde baş ve boyun bölgelerini koruyacak şekilde eğilerek yanlarındaki büyük eşyalara tutunup beklemeleri isteniyor.

AFAD ayrıca okullarda da bugün yapılacak tatbikatla ilgili öğrencilere bilgilendirme yapıldığını belirtti.

VOA tarafından geçilen Türkiye’de Deprem Tatbikatı Günü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’de Deprem Tatbikatı Günü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’de Deprem Tatbikatı Günü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.