Türkiye Suriye’ye Operasyon Düzenleyecek Mi?

Türkiye Suriye’ye Operasyon Düzenleyecek Mi?

ABONE OL
12:39 - 15/11/2022 12:39
Türkiye Suriye’ye Operasyon Düzenleyecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Reuters haber ajansı, ismini açıklamadığı üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde, İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısının ardından Türkiye’nin Suriye’ye yönelik operasyon hazırlığında olduğunu belirtti.

Haberde Türkiye’nin Kuzey Irak’ta devam eden PKK’ya karşı operasyonlarının tamamlanmasının ardından Suriye’ye yöneleceği iddia edildi.

İsmi açıklanmayan üst düzey yetkili, Suriye’nin Türkiye için bir güvenlik sorunu olduğunu ve bu konuda da çalışmaların hali hazırda yapıldığını söyledi. Aynı yetkili, Irak’ta PKK’ya karşı devam eden bir operasyon olduğunu, bunun tamamlanmasından sonra da Suriye’de de belirlenmiş hedefler olduğunu ifade etti.

Reuters haber ajansı, Türk Dışişleri Bakanlığı’nın bu açıklamalara ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadığını da belirtti. Türkiye daha önce de Suriye’de PKK ve YPG/PYD’ye yönelik operasyon yapılacağına dair sinyaller vermişti.

Son olarak Türkiye, İstiklal Caddesi’ndeki saldırıdan da PKK’yı sorumlu tuttuğunu açıkladı. Saldırıyı henüz üstlenen olmazken PKK ve Suriye Demokratik Güçleri SDF saldırıyla kendilerinin bağlantısı olduğu iddialarını reddetti.

VOA tarafından geçilen Türkiye Suriye’ye Operasyon Düzenleyecek Mi? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye Suriye’ye Operasyon Düzenleyecek Mi? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye Suriye’ye Operasyon Düzenleyecek Mi? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.