Türkiye, Suriye ve Irak’tan sanatçılar ortak sergi açtı

Türkiye, Suriye ve Irak’tan sanatçılar ortak sergi açtı

ABONE OL
00:12 - 06/01/2024 00:12
Türkiye, Suriye ve Irak’tan sanatçılar ortak sergi açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye, Suriye ve Irak’tan sanatçıların öğrencileriyle birlikte yaptıkları eserler aynı sergide ziyaretçileriyle buluştu.

Nefes Kültür Sanat Derneği çatısı altında açılan hat sanatı ve resim sergisinde öğrenci ve öğretmenlerin eserleri birarada sergilendi.

Halkların kaynaşarak deprem ve savaş gibi olayların bıraktığı ağır travmalardan kurtulması için hayata geçirilen “Bir Umut Olsun” projesi kapsamında 3 ülkeden ressamların eserlerini sergilediği sergi Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nde sanatseverlerle buluştu.

Sergi açılışı sonrası VOA Türkçe’ye konuşan Nefes Kültür Sanat Derneği Başkanı İbrahim Muslimani, “Amacımız kültür-sanat çalışmalarıyla hem depremin travmalarını iyileştirmek hem de farklı milletlerden olan ressam ve öğrencilerinin birlikte sergi açabileceklerini göstermek’’ dedi.

Sanatın evrensel diline inandığını belirten Muslimani, “Ağustos ayında tiyatro, resim, hat ve müzik alanlarında yetenekli öğrencileri biraraya getirdik. Yaklaşık 4 ay içerisinde hem öğrencilerin hem de hocalarının eserlerini yeni nesillere bir umut olması için burada sergiliyoruz. Hocalarımızdan faydalanan Suriyeli, Filistinli, Türkiyeli ve Iraklı her yaştan öğrencilerle açtığımız sergimize tüm sanatseverleri bekleriz’’ diye konuştu.

3 ülkeden ressamların eserlerinin sanatseverlerle buluştuğu sergiye Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü evsahipliği yaptı.

“İnsanın fikri medeniyetini gösteren sanattır’’

Savaşlar, depremler ve diğer afetlerin yaşandığı coğrafyada böyle sanatsal çalışmaların ortak bir şekilde yapılmasını çok kıymetli bulduğunu vurgulayan Suriyeli ressam Walid Salem Kammoush, “İnsanın fikri medeniyetini gösteren sanattır’’ dedi.

Kammoush sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: “Sanatın en yüksek mertebesine ulaştığını göstermek için yeni nesillere eğitim veren kurumların çalışmalarını çok değerli olarak görüyoruz. Bir hoca olarak bu sergiye öğrencilerimle katılmayı onlara yaşam boyu bir destek mesajı olarak görüyorum. Uzun uğraşlar sonucu biraraya gelerek bu mutluluğu yaşamak sanatın geleceği için umut verici bir duygudur.”

Nefes Kültür Sanat Derneği çatısı altında açılan sergide hat sanatı eserleri de yer aldı.

Gülperi Sürmelioğlu ise gerçek sevgiye ulaşmanın yolunun farklı kültür ve medeniyetlerle sanat yapmak olduğunu kaydederek, “Suriyeliler’le ortak çalışmak, bu atmosferin içerisinde olmak mükemmel bir duygu. Çünkü hem onların dilinde hem de sanatlarında kendinizi bütünleşik buluyorsunuz. Eserinize kendinizden de bir şeyler katınca mükemmel bir sonuç ortaya çıkıyor. Bu da sizin kalbinizde inanılmaz bir sevgi yaratıyor’’ diye konuştu.

VOA tarafından geçilen Türkiye, Suriye ve Irak’tan sanatçılar ortak sergi açtı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye, Suriye ve Irak’tan sanatçılar ortak sergi açtı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye, Suriye ve Irak’tan sanatçılar ortak sergi açtı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.