Türkiye, PKK ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 82 kuruluş ve kişinin malvarlığını dondurdu

Türkiye, PKK ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 82 kuruluş ve kişinin malvarlığını dondurdu

ABONE OL
12:47 - 29/11/2023 12:47
Türkiye, PKK ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 82 kuruluş ve kişinin malvarlığını dondurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye, PKK ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle kimi Avrupa ülkeleri, Avustralya ve Japonya’da bulunan 20 kuruluş ve 62 kişinin Türkiye’deki varlıklarını bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan bir kararla dondurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı kararı, terörizm finansmanının önlenmesine dair 6415 sayılı Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamına giren eylemlerde bulunduklarına dair “makul gerekçelerin varlığına” dayandırdı.

Listede, geniş bir Kürt diasporasının bulunduğu Almanya ve İsviçre’den üçer kuruluş ve Avustralya, Japonya ve İtalya’dan ikişer kuruluş yer alıyor. Adı geçen diğer vakıf ve dernekler ise Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Fransa, İsveç, Norveç, Irak ve Suriye’de bulunuyor.

İsveç’in NATO onayı

Listede yer alan ve sosyal medya hesaplarında insani yardım kuruluşu olduğu belirtilen “Insamlingsstiftelsen Kurdiska Roda Solen” isimli kuruluşun ise İsveç’te bulunduğu görülüyor.

Hem İsveç hem de Finlandiya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından geçen yıl Mayıs ayında NATO’ya katılma talebinde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskandinav ülkelerinin NATO üyeliklerine, Türkiye’nin terörist olarak kabul ettiği kişileri korudukları gerekçesiyle itiraz etmişti. Türkiye Nisan ayında Finlandiya’nın teklifini kabul etmiş ancak İsveç’i bekletmişti.

Türkiye, İsveç’ten, Avrupa Birliği ve ABD tarafından terör örgütü olarak kabul edilen PKK üyelerini dizginlemek için daha fazla adım atmasını talep etti.

Buna yanıt olarak Stockholm, terör örgütüne üyeliği yasadışı hale getiren ve aynı zamanda Türkiye’ye yönelik silah ihracatı kısıtlamalarını kaldıran bir terörle mücadele yasa tasarısı sundu. İsveç geçen yıl imzalanan mutabakatın kendi payına düşen kısmını onayladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın NATO’daki muhataplarına 28 Kasım’da, İsveç’in örgüte katılımı konusunda yoğun çalıştıklarını ve İskandinav ülkesinin ittifaka resmen katılması için yıl sonundan önce bir takvim verdiğini belirtti.

VOA tarafından geçilen Türkiye, PKK ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 82 kuruluş ve kişinin malvarlığını dondurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye, PKK ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 82 kuruluş ve kişinin malvarlığını dondurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye, PKK ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 82 kuruluş ve kişinin malvarlığını dondurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.