Türkiye için 2008’in “deja vu”su

Türkiye için 2008’in “deja vu”su

ABONE OL
01:14 - 03/12/2023 01:14
Türkiye için 2008’in “deja vu”su
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2024 yılı Haziran ayında 17.’si yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası’nda gruplar belli oldu.

İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella liderliğinde beşinci kez şampiyonada yer alacak A Milli Takım, F Grubu’nda mücadele edecek.

Ay-yıldızlılar, Euro 2008’de olduğu gibi yine Portekiz ve Çekya ile aynı grupta yer alıyor. Türkiye’nin gruptaki son rakibi Play-Off C Grubu’ndan (Gürcistan-Lüksemburg, Yunanistan-Kazakistan eşleşmelerinden) zaferle çıkacak olan takım olacak.

Türkiye, gruptaki ilk maçını 18 Haziran’da Allianz Arena’da elemelerden gelen takımla, ikinci maçını 22 Haziran’da Portekiz’le, 26 Haziran’da ise Çekya ile oynayacak.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella “Bu aşamadan sonra rakiplerimize çalışacağız. Bu kura EURO 2008’i hatırlattı deniyor ama beklentiler, her şey farklı olabilir. O zaman Türkiye 4’üncü torbadan girmişti. Hepimiz gördük burada beklenmedik şeyler olabilir” dedi.
Yarım kalan hesaplar: Türkiye Çekya ve Portekiz arasında Euro 2008’in bir nevi rövanşı oynanacak.

2016 Avrupa Şampiyonası’nda karşılaşmaları çoşkuyla izleyen bir Türk taraftar.

Euro 2024 Elemeleri’nde oynadığı tüm maçlarını kazanan Portekiz’le, bugüne kadar 9 maç yapan A Milli Takım, bu karşılaşmaların 2’sini kazanırken 7’sinde sahadan mağlup ayrıldı.

Çekya ile yapılan milli maçlarda ise denge var. Türkiye, bu karşılaşmalarda beş kez galip gelirken, beş defa yenildi. Bir maç ise berabere bitti.
Euro 2008’deki ilk grup maçında Portekiz’e 2-0 kaybeden Türkiye, önce İsviçre’yi ardından da Çekya’yı 3-2 yenerek gruplardan çıktı.

A Milli Takım, penaltı atışlarıyla Hırvatistan’ı geçtikten sonra yarı finalde Almanya’ya 3-2 kaybetmişti.

Diğer gruplar nasıl oluştu?

A Grubu’nda ev sahibi Almanya’nin rakipleri gruplarda hiç kaybetmeyen Macaristan, İskoçya, İsviçre olurken Almanya gibi şampiyonada üç kez kupa kaldırmayı başaran İspanya ise B Grubu’nda Çekya ve Polonya’yı geçerek elemelerin en büyük sürprizini gerçekleştiren Arnavutluk, Hırvatistan ve İtalya’yla kozlarını paylaşacak.

C Grubu’nda elemelerde mağlup olmayan bir başka takım İngiltere, Danimarka, Slovenya ve Sırbistan ile ilk 16’ya yükselmek için rekabete girecek. Futbolun beşiği olarak kabul edilen İngiltere, bu turnuvada ilk kez kupayı kaldırmak için çaba harcayacak.

D Grubu’nda Fransa, Avusturya, Hollanda ve elemelerden gelecek (Play-off A) takım, E Grubu’nda ise Belçika, Romanya, Slovakya ve elemelerden gelecek (Play-off B kazananı) takım karşı karşıya gelecek.

Türkiye bugüne kadar Avrupa Şampiyonası’nda ne yaptı?

Türkiye bugüne kadar beş kez Avrupa Şampiyonası’nda sahne aldı. Fatih Terim yönetiminde ilk kez katıldığı Euro 1996’da ve Şenol Güneş yönetiminde yer aldığı son Avrupa Şampiyonası, Euro 2020’de tüm maçlarını kaybetti.

Türkiye’nin en büyük başarısı 2008’de geldi. Yine Fatih Terim yönetiminde şampiyonaya katılan A Milli Takım, İsviçre ve Çekya’yı son dakika golleriyle, Hırvatistan’ı ise uzatmada attığı gol sonrası penaltılarla geçtikten sonra Almanya’ya uzatmalarda yediği golle boyun eğmişti.

Türkiye, 2016’da düzenlenen şampiyonada ise Hırvatistan ve İspanya’ya kaybederek üç maçta üç puanda kalarak grup aşamasında elenmişti.

VOA tarafından geçilen Türkiye için 2008’in “deja vu”su haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye için 2008’in “deja vu”su haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye için 2008’in “deja vu”su haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.