Türkiye hayranı Alman şarkıcı Yasmin, geleceğin yıldız sanatçısı olma yolunda

Türkiye hayranı Alman şarkıcı Yasmin, geleceğin yıldız sanatçısı olma yolunda

ABONE OL
20:48 - 07/07/2022 20:48
Türkiye hayranı Alman şarkıcı Yasmin, geleceğin yıldız sanatçısı olma yolunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya ‘da yıldızı parlayan Nürnbergli Yasmin Schmidt, yeni “Kelebek” isimli şarkısı ile müzik dünyasında yerini aldı. Daha önce çıkardığı “İnsanım” albümünün Almanya ve Türkiye de büyük beğeni topladığını belirten Yasmin, müzik çalışmalarına tam gaz devam ediyor ve geleceğin yıldız sanatçısı olma yolunda ilerliyor.

Alman radyo ve televizyonlarda Türkçe okuduğu şarkılarıyla tanınan bir ilk olarak anılmak istediğini belirten Yasmin, Türkçe okuduğum şarkılar Almanya’nın radyolarında ve televizyonlarında daha çok yerini alırsa, Türkiye’nin biraz daha fazla tanınmasına katkı sunacağım ve Türkiye’nin güzelliklerini daha fazla kişi tarafından bilinmesini sağlayacağım dedi.

TÜRKÇE, ALMANCA, İNGİLİZCE VE FRANSIZCA OKUDUĞUM ŞARKILARIMIN SÖZLERİ KENDİME AİT

Almanya’nın Nürnberg kentinde yaşayan Yasmin Türkçe, Almanca, İngilizce dilinde yaptığı besteleriyle, söz ve müziği kendisine ait olan şarkılarını 4 farklı müzik enstrümanıyla çalıp okumasıyla ve girdiği güzellik yarışmalarında derece alıp taç giymesiyle, geleceğin yıldız sanatçısı olma yolunda ilerliyor.

Babasının bir Alman müzik grubunda Baterist ve annesinin ev hanımı olduğunu belirten Yasmin, müzikle ilgilenmemde babamın ve resimle ilgilenmemde annemin etkisi oldu dedi. Türkiye hayranı olan ve evleneceği kişinin de Türk olmasını tercih ettiğini belirten Yasmin, yaptığı başarılı çalışmalarını arkadaşımız İlhan Baba’ya anlattı.

TÜRKÇE OKUNAN ŞARKILARIMIZA ALMAN RADYOLARINDA DAHA ÇOK YER VERİLMELİ

Geleceğin yıldız sanatçısı Yasmin Schmidt, Alman radyo ve televizyonların Türkçe şarkılara daha fazla yer vermesine yönelik çalışma yapıyorum ve Türkiye’nin güzelliklerinin daha iyi bilinmesini sağlamak için çaba sarf ediyorum. Türkçe okuduğum şarkılar Almanya’nın radyolarında daha çok yerini alırsa Türkiye biraz daha fazla tanınacak ve Türkiye’nin güzellikleri daha fazla bilinecektir.

MÜZİĞİN İÇİNDE DOĞDUM

Nürnberg doğumlu Yasmin, 2,5 -3 yaşlarında piyano dersleri almaya başladığını ve hiç ara vermeden müzik yolculuğuna devam ettiğini belirten Yasmin, Türkçeyi iyi öğrenerek İzmir 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarında klasik müzik eğitimi aldım. Almanya’ya dönerek Nürnberg Teknik Yüksek Okulunda öğretmenlik yapıyorum. Alman yüksek okulunda şan, piyano, yan flüt ve kulak geliştirme dersleriyle belli aralıklarla Workshoplar veriyorum. Mesleğimi çok seviyorum, söz ve bestesi kendime ait müzik parçalarımı, şarkılarımı piyasaya sürmeye devam ediyorum.

Bugüne kadar 60’ın üzerinde beste yaptığını belirten Yasmin, Alman piyasasına kendisine ait olan ‘’Don’t Remember’’ isimli şarkısıyla girdiğini ve Türk piyasasına da yine söz ve müziği kendisine ait olan ‘’İnsanım’’ isimli Türkçe şarkıyla giriş yaptım. Çok dinlenen İngilizce şarkılarım arasında yer alan Karma, You Suck,Your Hero  ile Vibey isimli parçalarımı söyledim. Almanca şarkım ve sevimli siyah kedim için yazdığım Bitter, “6” ve “kelebek” isimli şarkılarım dinleyicilerim ile takipçilerim tarafından severek dinleniyor dedi.

SANATIN HER DALINA İLGİM VAR

Sanatın her alanına ilgi duyduğunu belirten Yasmin, konservatuvar eğitimini tamamladıktan sonra 3 yıl tiyatro ve oyunculuk dersleri aldım. Çocukluğumdan itibaren resimler ve küçük heykelcikler yaptım, karikatür çizmekten çok keyif aldım. Ayrıca kitap yazmayıda çok seviyorum. “Natürlich nur Ich” isimli bir kitap çıkardım.

Küçük yaşlarda katalog çekimleriyle modelliğe başladığını belirten Yasmin, katıldığım güzellik yarışmalarında derece alarak taç giydim ve çeşitli TV programlarına konuk edildim. Konuk edildiğim TV programlarında Türkiye hayranı olduğumu vurguladım. Evlenmek istediğim kişinin de bir Türk olmasını tercih ettiğimi de açıkladım dedi.

Bir mankenlik ajansında model koçu olarak çalıştığını da belirten Yasmin, Müzik yeteneğinin yansıra tiyatro ve sınama oyunculuk eğitimi aldığını belirten Yasmin, ‘‘bazı Türk ve Alman tiyatro oyunlarında rol aldım. Tanınmış film artisti Audrey Hepburn ile şarkıcı Ariana Grand’inin ve Türkiye’den Seren Serengil, Ajda Pekkan, oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ve Özlem Tokaslan‘ın hayranıyım dedi.

ÇOCUKLARIN BAŞARISINDA AİLELERİN ÖNEMİ BÜYÜKTÜR

Müzik öğretmen olarak çocuklara ve gençlerde mesaj gönderen Yasmin, hiçbir Anne, baba çocuğunun kötülüğünü istemez. Meslek sahibi kendine güvenen ve sorumluluk alacak başarılı gençlerin yetişmesinde, öğretmenler kadar ailelerinde rolü büyüktür.

Anne, babalar tarafından söylenen nasihatle sözlerin hayat tecrübesinden kaynaklanan anlamlı sözler olduğu dikkate alınarak anne ve babanın sözleri göz ardı edilmemelidir.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.