“Türk Hava Sahası Açık Kalacak”

“Türk Hava Sahası Açık Kalacak”

ABONE OL
18:06 - 04/03/2022 18:06
“Türk Hava Sahası Açık Kalacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cuma günü yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki durumun kötüleşmeye başladığını ve daha da kötüye gitmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin hava sahasını açık tutmaya devam edeceğini de kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, Brüksel’deki NATO Dışişleri Bakanları toplantısında konuştuktan sonra gazetecilere açıklama yaptı. Çavuşoğlu, “Türkiye hava sahasının açık olması stratejik ve insani bakımdan önemli. Sadece Türkiye açısında değil yaptırımı uygulayan ülkelerin vatandaşları açısından da hava sahasını açık tutuyoruz” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Türk gemilerinin Karadeniz’deki limanlara güvenli şekilde geri dönebilmelerini sağlamak için Türkiye’nin ve Rusya’nın askeri seviyede iletişim içinde olduklarını belirtti. Çavuşoğlu, Ukrayna’dan 9 bin 653 Türk vatandaşının tahliye edildiğini de açıkladı.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba’yı önümüzdeki hafta Antalya Diplomasi Forumu’nda biraraya getirmek istediğini de kaydetti Ancak Rus ve Ukraynalı bakanların foruma katılıp katılamayacağı netlik kazanmadı.

VOA tarafından geçilen “Türk Hava Sahası Açık Kalacak” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türk Hava Sahası Açık Kalacak” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türk Hava Sahası Açık Kalacak” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.