Türk Eğitim Derneği Aşure geleneğini unutmadı

Türk Eğitim Derneği Aşure geleneğini unutmadı

ABONE OL
00:51 - 17/09/2019 00:51
Türk Eğitim Derneği Aşure geleneğini unutmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin- Türk Eğitim Derneği üyeleri 13. Geleneksel Aşure gününde bir araya geldiler.

Başkam Rüştü Kam yaptığı konuşmada Geleneklerin unutulması gerektiğini söyledi. Konuşmasının devamında geleneklerini unutan milletler geleceğini inşa edemezler dedi. Kam konuşmasını şöyle sürdürdü:

” Bu ayda matem tutulur. Muharrem mateminin amacı, bu türlü acıların bir daha yaşanmaması için gerekli olan insanlık değerlerini özümsemektir.

Şiîler/Aleviler matem süresince bıçağa ve kesici aletlere el sürmezler, kurban kesmezler ve etyemezler. Matem boyunca hiçbir canlıya eziyet etmezler. Kimsenin kalbini kırmamak, dili ile kimseyi incitmemek, kimse hakkında dedikodu yapmamak Matem Orucu’nun temel ilkesidir. Sağlığı yerinde olanlar oruç tutarlar.

Kerbelâ katliamında hasta olması nedeniyle İmam Zeynel Abidin ‘in kurtulması ve Ali ‘nin soyunun devam etmesi nedeniyle de Allah ‘a şükredilir. Bu nedenle, Muharrem matemi, Aşûre geleneği ile biter.

Keşke bir de ders alabilseydik. ”

Aşure programında kalabalık bir davetli kitlesinin yanı sıra, STK temsilcileri, İletişim Müşaviri Refik Soğukoğlu, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Feyzullah Bahşi, ha-ber.com genel yayın yönetmeni M. Sefa Doğanay, Medya Berli genel yayın yönetmeni Mustafa Ekşioğlu, yerel gazetecilerin temsilcileri ve duayen gazeteci Ahmet Külahçı da hazır bulundular.

ha-ber.com/Zülfikar Kam/Berlin

Inal
    Tüm Yorumlar (1)
    • Yunus Uslu

      Egitimci Beyler, herkese sirin gorunmek icin asure modasina katilanlardan misiniz?
      Kur’an’da asure gelenegi icin ne yaziyor Rustu bey?
      Selamlarimla,

      +0
      -0

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.